Su-25 ve AKINCI'ya Teber desteði! Azerbaycan'ýn gücüne güç katacak
ABONE OL

Azerbaycan'ýn baþkenti Bakü'de düzenlenen 5. Azerbaycan Uluslararasý Savunma Fuarý (ADEX 2024) devam ediyor.

Fuara katýlan ROKETSAN Genel Müdürü Murat Ýkinci, AA muhabirine, Azerbaycan ile Türkiye arasýndaki iþ birlikteliklerini artýrmak için ROKETSAN'ýn da elinden geleni yaptýðýna iþaret ederek, fuarýn iþ birlikteliðine ciddi katký yaptýðýný belirtti.

Azerbaycan ile olan iþ birlikteliklerinin giderek artmasýnýn kendileri açýsýndan son derece sevindirici bir geliþme olduðuna vurgu yapan Ýkinci, "Azerbaycan ordusu þu anda ROKETSAN'ýn ürünlerini baþarýyla kullanýyor. Bu kullanýlan ürünlerin yaný sýra Türk Silahlý Kuvvetleri için geliþtirmiþ olduðumuz birçok ürünün de aslýnda Azerbaycan'da ortak olarak kullanýlmasý için elimizden geleni yapýyoruz. Bu konuda da Azerbaycan tarafýndan ciddi bir destek var. Türk Silahlý Kuvvetleri'nin baþarýyla kullanmýþ olduðu roket ve füze sistemlerinin benzerlerinin Azerbaycan tarafýnda da kullanýldýðýný görmek, bizim için çok kýymetli." diye konuþtu.

Ýkinci, Azerbaycan Silahlý Kuvvetlerinin kullandýðý Türk yapýmý ürünlerle ilgili detaylar vererek, "Azerbaycan Silahlý Kuvvetleri SÝHA'larýmýzla beraber MAM serisinden birçok akýllý mühimmatýmýzý da kullanýyor. Ayný zamanda Su-25 uçaklarý modernizasyonu kapsamýnda güdüm kitimiz olan Teber'in baþarýlý atýþlarý yapýldý. Bunlarýn entegrasyonu tamamlanýyor. Balistik füzesi tarafýnda 230 sistemleri þu anda Azerbaycan tarafýndan baþarýyla kullanýlan sistemler. SÝHA'larýn özellikle kullandýðý Çakýr gibi seyir füzeleri tarafýnda da güzel geliþmeler olmasýný yakýn zamanda bekliyoruz." ifadelerini kulandý.

- TEBER ÝLE AZERBAYCAN SÝLAHLI KUVVETLERÝNÝN VURUCU GÜCÜ ARTACAK

Teber ile ilgili Azerbaycan tarafýndan ciddi bir talep olduðuna iþaret eden Ýkinci, teslimatlarýn da peyderpey devam edeceðini söyledi.

Ýkinci, "Sadece Su-25'ten deðil, AKINCI platformundan da Teber mühimmatýnýn kullanýlmasýyla beraber Azerbaycan Silahlý Kuvvetlerinin vurucu gücünün çok ciddi bir oranda artacaðýný düþünüyorum. AKINCI ve Su-25 platformuna entegre edilen ROKETSAN'ýn diðer ürünleri de ortak olarak bu bölgede kullanýma sunulacak." dedi.

Ýkinci, SOM seyir füzesi ile ilgili sevindirici geliþmeler olduðuna deðinerek, "SOM füzesi de teslimatlarý yapýldýktan sonra Azerbaycan tarafýndan baþarýyla kullanýlan mühimmatlarýn arasýna dahil olacak. Hem Su-25 platformundan hem AKINCI platformundan atýlabilecek. SOM füzesinin bu anlamda Azerbaycan ordusunun gücüne ciddi bir çarpan etkisi yapacaðýný deðerlendiriyoruz." diye konuþtu.

Seyir füzesi alanýnda Çakýr'ýn entegrasyonun da çok önemli olduðuna iþaret eden Ýkinci, "Özellikle AKINCI platformunda kullanýlacak Çakýr seyir füzesi, 150 kilometreye kadar mesafede hava savunma sistemlerine karþý çok etkili bir vuruþ gücünü beraberinde getiriyor. Bundan Azerbaycan ordusunun da çok ciddi fayda saðlayacaðýný deðerlendiriyoruz." ifadelerini kullandý.

  • Azerbaycan Silahlý Kuvvetleri
  • AKINCI
  • teber