T129 Atak, Gökbey, Anka... TUSAÞ Genel Müdürü Kotil: Birlikte çalýþacaðýz
ABONE OL

TUSAÞ'tan yapýlan yazýlý açýklamaya göre, 11'incisi bu yýl gerçekleþtirilecek fuara 45 ülkeden katýlým bekleniyor.

Pakistan ile son dönemde birçok iþ birliðine imza atan TUSAÞ, iþ geliþtirme faaliyetleri kapsamýnda ürünlerinin tanýtýmýna ve þirketin faaliyet alanlarýna yönelik standýný ziyaret edecek heyetlerle görüþecek.

T129 ATAK, GÖKBEY, ANKA, AKSUNGUR....

Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkanlýðýnýn koordinasyonunda milli katýlýmla gerçekleþtirilecek fuarda TUSAÞ, bölgesel iþ geliþtirme çalýþmalarýna bir yenisini daha ekleyecek.

Þirket, fuar kapsamýnda T129 Atak, Gökbey, Anka, Aksungur, Yeni Nesil Elektrikli Haberleþme Uydusu (Small GEO) ve GÖKTÜRK-Y modelleri baþta olmak üzere platformlarýný ziyaretçilerle buluþturacak.

Hall 2-B05 No'lu stantta ziyaretçileri aðýrlayacak þirket, potansiyel iþ birlikleri için, aralarýnda Asya ülkelerinden olanlarýn da yer aldýðý heyetlerle bir araya gelecek.

- "ÝKÝLÝ ÇALIÞMALARI GÜÇLENDÝRMEYÝ HEDEFLÝYORUZ"

Açýklamada görüþlerine yer verilen TUSAÞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Pakistan bizim için kadim dostluk sürdürdüðümüz kardeþ ülkemiz. Pakistan ile iþ geliþtirme çalýþmalarýnýn yaný sýra geleceðin hava araçlarýna yön verecek yüksek teknolojiler üzerinde ortak çalýþmalarý artýrmayý hedefliyoruz. Fuar kapsamýnda baþta bölge ülkeleri olmak üzere akademik alandaki iþ birlikleri de dahil ikili çalýþmalarý güçlendirmeyi hedefliyoruz." ifadesini kullandý.

Þirket, önceki yýllarda Pakistan ile akademik alanda birçok ortak çalýþma gerçekleþtirmiþ ve dünyanýn ilk 500 üniversitesi arasýnda yer alan National University of Science and Technology (NUST) ile 2019'da kapasite geliþtirme ve insan kaynaðý deðiþimi çerçevesinde anlaþmaya varmýþtý.

Pakistan'ýn ilk teknoparký National Science and Technology Park'ta Türkiye'den ilk kez ofis açan þirket olma unvanýný elde eden TUSAÞ, Pakistan ve Türkiye arasýnda havacýlýk ekosisteminin geleceðine yönelik yeni teknolojileri birlikte geliþtirmek için adým atmýþtý. 2009'da 42 adet F-16 modernizasyon projesini üstlenerek iki ülke arasýnda iþ birliðini kuvvetlendiren þirket, daha önce Pakistan Silahlý Kuvvetleri ile helikopter ihracatýna yönelik anlaþma imzalamýþtý.