TALAY geliyor! Ýlk kez ortaya çýkacak
ABONE OL

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliþtirilen ve "dünyanýn ilk alçak irtifa çok amaçlý insansýz hava aracý" (ÝHA) iddiasýna sahip TALAY, ilk kez SAHA EXPO'da tanýtýlacak.

Türkiye'nin ve Avrupa'nýn en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA Ýstanbul tarafýndan organize edilen, Cumhurbaþkanlýðý himayelerinde, 6 bakanlýk ve Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkanlýðýnýn destekleriyle düzenlenen SAHA EXPO Uluslararasý Savunma, Havacýlýk ve Uzay Sanayii Fuarý, Anadolu Ajansýnýn (AA) global iletiþim ortaklýðý ile 22-26 Ekim tarihlerinde Ýstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleþtirilecek.

Bugüne kadar çeþitli insansýz hava aracý projelerine imza atan ekibin bir araya gelmesiyle kurulan Solid Aero, askeri ve taktik uygulama amaçlarý için özel olarak tasarlanmýþ insansýz hava aracý sistemleri ve çözümleriyle fuarda yer alacak.

Yenilikçi tasarýmlara imza atan Solid Aero, "dünyanýn ilk alçak irtifa çok amaçlý insansýz hava aracý" iddiasýna sahip TALAY'ý ilk kez SAHA EXPO'da sergileyecek.

Fuarda bire bir modeli yer alacak TALAY, 2,60 metre kanat açýklýðý, 2 metre gövde uzunluðu ile deniz üstü alçak irtifada operasyon yapabilme ihtiyacýna bir cevap olarak geliþtirildi. TALAY, savunma, saldýrý ve caydýrýcýlýk görevlerinde etkili, yüksek performanslý bir platform olarak görev yapacak.

TALAY, düþman gemilerini ve deniz kenarýndaki üsleri operasyon dýþý býrakabilecek, deniz üzerinde hýzlý müdahale gerektirecek görevleri yerine getirebilecek.

TALAY, sudan yalnýzca 30 santimetre yükseklikte uçabilme kapasitesine sahip bulunuyor ve 150 metreye kadar irtifa alabiliyor. Bu özelliklerin deniz operasyonlarýna yeni bir boyut kazandýrmasý ve küresel pazarda büyük bir ilgi görmesi bekleniyor. TALAY'ýn operasyonel seyir irtifasý da 3-5 metre arasýnda yer alýyor.

Alçak irtifada uçuþ yeteneði sayesinde radara yakalanma olasýlýðý çok düþük olan TALAY, saatte 200 kilometrenin üzerinde sürate ulaþýyor ve hedefindeki olasý deniz platformlarýnýn hepsinden hýzlý hareket ediyor. 3 saate kadar havada kalabilen TALAY, karada da belli bir mesafe alçak irtifa uçuþ yapabiliyor.

Yüksek faydalý yük taþýma kapasitesi ile TALAY, çok çeþitli görevlerde kullanýlabiliyor ve operasyonel esnekliði artýrýyor. TALAY, aðýrlýðýnýn yarýsýna karþýlýk gelen 30 kilograma kadar faydalý yük taþýyabiliyor.

Sistem ve uçuþ testleri devam eden TALAY'ýn elektrikli modelinin geliþtirme sürecinin 3 ay sonra tamamlanmasý hedefleniyor.

Yüksek yerlilik oranýna sahip TALAY'ýn, 7 metre kanat açýklýðýna sahip deniz karakolu modelinde yerli motor kullanýmýna yönelik olarak yýl sonunda TEI ile çalýþmalara baþlanacak.

Türkiye'nin hamlesi Yunanistan'ý korkuttu: Türkler petrol hilaline odaklandý

Fransa'dan Afrika üzerinden Türkiye hazýmsýzlýðý! Macron'un niyeti belli oldu

BAYKAR ile imzalar atýldý

  • TALAY
  • SAHA EXPO