Türkiye'den satýn aldýlar! Tarihe geçen anlaþma
ABONE OL

Dünyada Türk savunma sanayii ürünlerine ilgi her geçen gün artýyor.

Pek çok ülkeyle ihracat anlaþmalarý yapýlýyor, teslimatlar bir bir gerçekleþtiriliyor. Türk ürünlerinin kýtalararasý yolculuðu çýkýyor.

Türk savunma sanayii sektörü, yeni pazar arayýþlarýný sürdürüyor.

Sektör bu yýl içerisinde gururlandýran bir baþarýya daha imza attý.

TARÝHE GEÇEN ANLAÞMA! TÜRKÝYE'DEN SATIN ALDILAR

Türk Silahlý Kuvvetleri'nin gücüne güç katan milli füzeler, ihracat baþarýsý yakaladý. Milli balistik füze Khan, Endonezya'ya ihraç edildi. Böylece Türkiye, kasým ayýnda 'balistik füze ihracatçýsý' ülkeler arasýna girmiþ oldu.

ROKETSAN tarafýndan üretilen ve yerli adý "BORA" olacak olan uzun menzilli füze sisteminin ihraç versiyonu "Khan", ilk kez Türk ordusu dýþýnda bir gücün envanterine girecek.

Türkiye, taktik balistik füze ve hava savunma füzesi alanýndaki ilk ihracat baþarýsýný göstermiþ oldu. Bu açýdan, yapýlan anlaþma Türkiye için tarihi bir nitelik taþýyor.

TÜRKÝYE'NÝN BU ALANDAKÝ ÝLK ÝHRACATI

Endonezya ile yapýlan anlaþma, 2-5 Kasým tarihlerinde düzenlenen Indo Defence Expo & Forum'da duyuruldu. Roketsan Genel Müdür Yardýmcýsý Murat Kurtuluþ, Güneydoðu Asya pazarýnýn þirket için önemini vurguladý.

Murat Kurtuluþ, þunlarý kaydetti:

"Ýmzaladýðýmýz sözleþmelerle ilk ürünlerimizi yakýn dönemde Endonezya Savunma Bakanlýðýnýn hizmetine sunmuþ olacaðýz. Ýki ayrý konu söz konusu. Birincisi Karadan Karaya Uzun Menzilli Topçu Sistemi Khan. Bu sistem 280 kilometre menzile kadar ve savaþ alanýnýn derinliklerinde yüksek hassasiyetle etkili olan önemli bir silah sistemi. Khan sistemini ilk defa Endonezya ordusunun kullanýmýna vermiþ olacaðýz"

Kurtuluþ ayrýca þirketin Endonezya Ordusu için özel bir hava savunma sistemi geliþtireceðini de kaydetti.

TÜRKÝYE'NÝN GURURU ROKETSAN

Türk savunma sanayisinin lider füze ve roket sistemleri üreticisi Roketsan, dünyanýn en büyük 100 savunma firmasýný sýralayan Defense News Top 100 listesine ismini yazdýrmayý baþardý.

Roketsan, 2021 yýlý rakamlarý baz alýnarak hazýrlanan listeye girmeyi baþaran 3 Türk firmasýndan biri oldu. Ancak þirketin 2022 yýlý ihracat performansý, listede daha da ilerilere gideceðini gösteriyor.

Türk savunma sanayii üreticisi ROKETSAN'ýn ürün gamýnda, SÝHA'lar tarafýndan kullanýlan MAM ailesi diyebileceðimiz MAM-L ve MAM-C mühimmatlarýnýn da öne çýktýðý herkes tarafýndan biliniyor. 30'dan fazla ülkeye de ihracatý gerçekleþtirilen lazer arayýcý baþlýklý MAM-L mühimmatýnýn, farklý konfigürasyonlarý da geliþtiriliyor.

Tüm bunlarýn yaný sýra; karadan kara füzeler, seyir ve gemisavar füzeleri, güdüm kitleri, hava savunma füzeleri, tanksavar füzeleri, torpidolar, uzay sistemleri ve balistik koruma çözümleri alanýnda da þirketin büyük bir ürün gamý bulunuyor.

KHAN BALÝSTÝK FÜZE SÝSTEMÝ

Roketsan üretimi BORA Taktik Balistik Füze Sistemi'nin ihracat versiyonu olan KHAN, 280 kilometre menzile sahiptir

Füze, Roketsan üretimi BORA Silah Sistemi'ne ait 8×8 Taktik Tekerlekli Araç ve Roketsan Çok Namlulu Roket Atar Silah Sistemi üzerinden atýlmaktadýr. Kullanýcý ihtiyaçlarý doðrultusunda entegrasyon için uygun arayüze sahip diðer Taktik Tekerlekli Araç platformlarýndan da fýrlatýlabilmektedir.

Star Gazetesi