Tehditler karþýsýnda çaresiz kalýnca Türkiye'ye yöneldiler: Bize ÝHA teknolojisini öðretin
ABONE OL

G20 Liderler Zirvesi için Hindistan'ýn baþkenti Yeni Delhi'de bulunan Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile Güney Kore Devlet Baþkaný Yoon Suk Yeol'un bir araya gelmesi sonrasý Güney Kore basýný "G. Kore ve Türkiye, insansýz hava araçlarý ve zýrhlý araçlarda savunma sanayi ortaklýðý arýyor" deðerlendirmesinde bulundu.

Ýki liderin savunma sanayisinde insansýz hava araçlarý, askeri nakliye uçaklarý ve diðer silahlara odaklanan ortaklýklarý geniþletmenin yollarýný görüþtüðü belirtildi. Ýki ülke arasýnda K2 Kara Panter tanký, K9 kundaðý motorlu obüslerinde iþ birliði yapýldýðýnýn altýný çizen Güney Kore basýný, Türkiye'nin SÝHA gücüne dikkat çekti.

Haberde, "Güney Kore'nin, Türkiye'nin bu alandaki deneyim ve uzmanlýðýna dayanarak SÝHA/ÝHA teknolojisini ve iþletme becerilerini öðrenmesi bekleniyor" ifadeleri kullanýldý.

Güney Kore ordusunun 26 Aralýk 2022'de Kuzey Kore'ye ait bir insansýz hava aracýnýn Seul'deki baþkanlýk ofisinin yakýnýndaki uçuþa yasak bölgeye girmesi sonrasý ÝHA çalýþmalarýna hýz verdiði ama çalýþmalarýn Kuzey Kore'den gelen tehditler karþýsýnda yetersiz kaldýðý vurgulandý.

ÝHA çalýþmalarýnýn henüz baþýnda olan Seul yönetiminin Türkiye dahil müttefik ülkelerle yapýlan alýþveriþler yoluyla operasyonel yeteneklerini hýzlandýrmayý hedeflediði kaydedilirken TB2'nin dünyanýn beðenisini kazandýðýndan söz edildi.