TOLUN bir kez daha kendini kanýtladý! Tam isabetle vurdu
ABONE OL

Türkiye savunma sanayi alanýndaki çalýþmalarýna hýz kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye'nin gurur firmalarýndan ASELSAN'ýn ürettiði TOLUN mühimmatý sahada bir kez daha kendini kanýtladý.

Konya Karapýnar'da gerçekleþtirilen testte, F-16'dan atýlan TOLUN mühimmatý yoðun GPS karýþtýrmasýna raðmen hedefi yüksek hassasiyetle vurdu.

ASELSAN DUYURDU

Test sonrasý ASELSAN'dan yapýlan açýklamada, "GNSS karýþtýrma þemsiyesiyle korunan düþman unsurlarýný vurabilme yeteneðini de baþarýyla test ettik. Hava Kuvvetlerimizin önemli bir güç çarpaný olan TOLUN bir kez daha kendini sahada kanýtladý." denildi.

ASELSAN TOLUN

TOLUN, hava platformundan Çoklu Taþýma Salaný (ÇTS) aracýlýðý ile atýlabilen, sert ve yumuþak kara hedeflerine karþý kullanýlabilen tümleþik KKS/ANS (ing. GPS/INS) güdümlü bir mühimmattýr.

F-16 platformunda her bir kanatta SADAK-4T aracýlýðý ile 4 adet TOLUN mühimmatý taþýnabilmekte olup, bu sayede tek sortide 8 farklý hedefin etkisiz hale getirilmesi mümkün olmaktadýr.

Uçaktan býrakýlmadan önce kapalý olan kanatlar, uçaktan býrakýldýktan bir süre sonra açýlýr ve en uzun menzil için gerekli aerodinamik kaldýrma kuvvetini saðlar.

Yapýsal olarak güçlendirilmiþ hedeflere ve sýðýnaklara karþý etkin olarak kullanýlabilen MB, 55 km menzil içindeki 1 metre kalýnlýðýnda basýnçlý betonu (5000 PSI dayaným gücüne sahip) delme ve içeride patlama özelliklerine sahiptir.

Yüksek hassasiyette istenilen hedefi vurma özelliði ve düþük ikincil hasar özelliði ile þehir çatýþmalarýnda ve sivil yerleþimin olduðu bölgelerde, stratejik hedeflerin imha edilmesinde etkin olarak kullanýlabilir

Star Gazetesi