ASELSAN Konya ve Konya Büyükþehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu iþbirliðinde 50 hafta sürecek Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Geliþim Programý'na 1000'in üzerinde mühendislik öðrencisi baþvurdu.
Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamýnda savunma sanayisinde kariyer hedefleyen genç mühendis adaylarýna yönelik açýlan program kapsamýnda, 2024-2025 akademik yýlýnda üniversitelerin bilgisayar, yazýlým, elektrik-elektronik, mekatronik ve makine mühendisliði 3 ve 4. sýnýf öðrencilerinin baþvurusu alýndý.
Sektörü yakýndan tanýma fýrsatý sunacak Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Geliþim Programý'nda eðitimler, Kapsül Teknoloji Platformu ve ASELSAN Konya Laboratuvarý'nda gerçekleþecek.
Katýlýmcýlar, 50 hafta sürecek program boyunca, ASELSAN Konya mühendislerinden mentörlük alarak hem teknik becerilerini geliþtirecek hem de iþ hayatýna hazýrlanacak.
Kapsül Teknoloji Platformu Koordinatörü Emre Genç, AA muhabirine, programýn resmi tanýtýmýnýn gerçekleþtirildiðini söyledi.
Programda ASELSAN Konya mühendis ve uzmanlarýnýn savunma sanayisindeki deneyimlerini paylaþtýðýný aktaran Genç, toplantýda genç mühendis adaylarýna savunma sanayiinde mühendis olmanýn öneminin anlatýldýðýný dile getirdi.
Genç, katýlýmcýlarýn sektörün dinamikleri hakkýnda bilgi edineceðini, savunma sanayisindeki profesyonellerle birebir etkileþim kurabileceðini anlattý.
Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamýnda hazýrlanan programa gösterilen ilgiden memnun olduklarýna deðinen Genç, "50 hafta süren müfredatla eðitimleri tamamlayacaðýz. Önümüzdeki hafta baþlayacak. Bunun sonunda savunma sanayine hazýr mühendis adaylarý yetiþtirmiþ olacaðýz. Bu mühendislik müfredatý üzerine ASELSAN Konya ile yaklaþýk olarak 2 yýldýr çalýþýyoruz." diye konuþtu.
Genç, kurulan laboratuvarda savunma sanayisinde kullanýlan ürünlerin yer aldýðýný ifade etti.
Savunma Sanayisine Yönelik Mühendis Geliþim Programý baþvurularýn web sitesi aracýlýðýyla alýndýðýný aktaran Genç, þunlarý kaydetti:
"Savunma sanayisine bu kadar hevesli gençlerin olduðunu bilmiyorduk. Baþvuru sayýsý 1000'in üzerine çýktý. Programa 50 öðrencimizle baþlamýþ olacaðýz. Savunma sanayisinin her yýl artan istihdamýna hazýr adaylarý yetiþtirmek istiyoruz. Bu projeler, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi ve Milli Yetkinlik Hamlesinin vizyonuyla hedeflere ulaþacak."
Genç, baþvurularý devam eden eðitim programýnýn, kasýmda baþlayacaðýný söyledi.
Öðrencilerden Hale Gülsüm Demirel de savunma sanayisinde genç yeteneklere önem verilmesinin heyecan verici olduðunu belirterek, "Savunma sanayisinde kariyer hedefim var. ASELSAN ve diðer büyük þirketlerde çalýþmak için hevesli olan gençlerden biriyim." dedi.