Türk savunmasýný radara aldýlar: Türkiye'nin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz
ABONE OL

Dünyanýn en büyük savunma sanayisi buluþmalarýndan Uluslararasý Savunma Sanayi Fuarý'na (IDEF'23) katýlan Sudan Savunma Bakanlýðý Uluslararasý Ýliþkiler Departmaný Direktörü Adil Ýsmail, Türkiye'nin savunma sanayisi alanýndaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti.

"TÜRKÝYE'NÝN TECRÜBELERÝNDEN FAYDALANMAK ÝSTÝYORUZ"

Ýsmail, Türkiye'nin savunma sanayisi alanýndaki adýmlarý ve iki ülke arasýndaki askeri iliþkilerle ilgili AA muhabirinin sorularýný cevapladý.

Türkiye'nin fuara ev sahipliði yapmasýnýn önemine deðinen Ýsmail, "Türkiye'nin savunma sanayi alanýndaki tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz." dedi.

Ýsmail, "Sudan'da savunma sanayimizi geliþtirmek istiyoruz ve bunun için büyük bir tecrübeye sahip Türkiye'nin yardýmlarýný bekliyoruz. Türkiye'nin geliþmiþ teknolojisi ve askeri tecrübesini Sudan ile paylaþmasý temennimizdir." açýklamasýný yaptý.

Ýsmail, Sudan ve Türkiye arasýndaki iliþkilerin çok eski ve güçlü olduðunun altýný çizerek, Sudan'ýn baðýmsýzlýðýndan sonra Türkiye'nin bu ülkede ilk büyükelçilik açan ülkeler arasýnda olduðunu kaydetti.

Ýki ülkenin karþýlýklý büyükelçilik açmasýyla iliþkilerin daha da ilerlediðine dikkati çeken Ýsmail, "Bu iliþkiler 2018'de açýlan askeri ataþelikler ve savunma sanayi alanýndaki anlaþmalarla daha da derinleþmiþtir." þeklinde konuþtu.

Ýsmail, Türkiye'nin hiçbir þey saklamadan Sudan ile her þeyi paylaþtýðýnýn ve ülkesine destek olduðuna iþaret ederek, bu nedenle Türkiye'yi her daim dost bir ülke olarak gördüklerini belirtti.

"SUDAN'DA YAÞANANLAR 15 TEMMUZ ÝLE AYNI"

Sudan'da ordu ile paramiliter Hýzlý Destek Kuvvetleri (HDK) arasýnda 15 Nisan'da baþlayan iç savaþa deðinen Ýsmail, ülkesinde yaþanan olaylarýn 15 Temmuz darbe giriþimiyle benzerlik gösterdiðine dikkati çekti.

Ýsmail, "Sudan'da yaþadýðýmýz þey Türkiye'de 15 Temmuz'daki elim hadise ile birebir benzerlik göstermektedir. Türkiye'deki olay kabul edilmeyen bir olaydý ve Sudan'daki olay da aynýdýr." dedi.

Sudan'da orduya ve halka karþý planlanmýþ bir operasyon yapýldýðýný belirten Ýsmail, bu giriþimin dýþ ülkelerden destek aldýðýný ve bu nedenle HDK'yi düþman olarak gördüklerini kaydetti.

IDEF, BU YIL 16. KEZ KAPILARINI AÇTI

Savunma ve güvenlik alanlarýnda önemli bir tanýtým, pazarlama ve iþbirliði platformu haline gelen IDEF, bu yýl 16. kez kapýlarýný açtý.

Cumhurbaþkanlýðý himayelerinde, Milli Savunma Bakanlýðý ev sahipliðinde, Türk Silahlý Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfý (TSKGV) yönetim ve sorumluluðunda, Tüyap Tüm Fuarcýlýk Yapým AÞ organizatörlüðünde gerçekleþtirilen fuar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Dünyanýn en büyük savunma sanayisi buluþmalarýndan olan Uluslararasý Savunma Sanayi Fuarý (IDEF'23) 28 Temmuz'da sona erecek.

  • Türk savunma sanayi
  • Türkiye-Sudan iþ birliði
  • savunma sanayisi geliþtirme