Yerli ve milli savunma sanayisinde Türkiye'nin önemli kuruluþlarýndan TUSAÞ'ýn geliþtirdiði ANKA-3'ün özellikleri herkes tarafýndan merak edilmeye baþlandý. Birçok kiþi ANKA-3'ün özelliklerini öðrenmek için arama motorlarýna yüklendi. Peki, TUSAÞ'ýn bu önemli tasarýmý ANKA-3'ün özellikleri nelerdi? ANKA-3'ün özelliklerini sizler için araþtýrdýk. Ýþte ANKA-3'ün en dikkat çeken özelliði....
ANKA-3 bugün ilk uçuþunu gerçekleþtirerek 1 saat 10 dakika havada kaldý. Ýlk uçuþunu baþarýyla icra eden ANKA-3 Türkiye'nin ilk dikey kuyruksuz turbofan motorlu insansýz hava aracý (ÝHA) olma özelliði taþýyor. 150 knot hýza çýkan ANKA-3 8 bin feet irtifaya ulaþtý. Bu uçuþta pisti pas geçme testini de icra eden ANKA-3 bugün sabah Saat 08.38'de pisten teker kesti.
ANKA-3 sistemi, gövde içerisinde yer alan iki istasyonun her birinde 650 kilogram, kanat iç istasyonlarýnýn her birinde 650 kilogram, dýþ istasyonlarýnýn her birinde ise 100 kg mühimmat taþýyabilecek.
Böylelikle, günümüzdeki insansýz hava araçlarýnda en sýk kullanýlan mühimmatlardan SOM-J, MK-82 ve sýðýnak delici bomba gibi büyük mühimmatlara kadar pek çok seçeneðin entegrasyonu saðlanabilecek. Maksimum seyir hýzý 0,7 mach, irtifa tabaný 40 bin feet olan ANKA-3, 1200 kilogram faydalý yük kapasitesine ve 10 saat havada kalýþ süresine sahip bulunuyor.
ANKA-3'ün uçuþuna Türk Havacýlýk Uzay Sanayii(TUSAÞ) tarafýndan yerli imkanlarla geliþtirilen HÜRKUÞ temel eðitim uçaðý ve ANKA insansýz hava aracý eþlik etti.