Türkiye'den 160 adet ÝHA satýn aldýlar! Binlerce KM öteden güzel haber
ABONE OL

Tayvan'ýn önemli havacýlýk ve teknoloji firmalarýndan GEOSAT Aerospace Technology, Türk firmasý Fly BVLOS Technology mühendisleri tarafýndan geliþtirilen Jackal ÝHA'dan 160 adet satýn aldý.

Ön satýþý anlaþmasý, Türk Fly BVLOS Technology'nin Ýngiliz partneri olan Flyby Technology ile GEOSAT Aerospace Technology firmasý arasýnda Tayvan'da bugün baþlayan TADTE Fuarýnda imzalandý.

IP HAKLARI ÝNGÝLTERE'YE SATILDI

DefenseHere'nin haberine göre; Fly Bvlos bünyesinde Türk mühendisler tarafýndan tasarlanan ve geliþtirilen Jackal ÝHA'sýnýn IP haklarý, Ýngiltereli Flyby Technology firmasý tarafýndan geçtiðimiz Temmuz ayýnda satýn alýndý. Ýlk uçuþunu 23 Nisan 2022'de gerçekleþtiren Jackal, 25 Nisan 2022'de Ýngiltere'ye ihraç edildi. Satýn alan Ýngiliz firma tarafýndan SÝHA'ya dönüþtürülen Jackal, Ekim 2022 tarihinde Thales'in LMM füzesi ile ilk atýþýný gerçekleþtirdi. Amerika, Asya ve Avrupa'dan birçok firmanýn ilgisini çeken ve uluslararasý medya adýndan sýkça söz ettiren Jackal, füze ile yaptýðý atýþýn ardýndan Ýngilizlerin yoðun ilgisine neden oldu.

Fly Bvlos Technology firmasýnýn Ankara Kalecik'teki tesislerinde Jackal'ýn yeni tasarým test ve geliþtirme süreci devam ediyor. Firma, Aðustos ayýnda Jackal'ýn 6 adet itici EDF motorlu yeni versiyonunun görüntülerini yayýnlamýþtý.

Jackal þu anda Ýngiltere'de DSEI, Ýstanbul'da ISAF2023 ve Tayvan'daki TADTE savunma fuarlarýnda sergileniyor.