Türkiye'den ambargolara cevap! ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410'un ilk seri üretimleri gerçekleþti
ABONE OL

ASELSAN tarafýndan Türk Silahlý Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçlarý doðrultusunda sabit kanatlý ve döner kanatlý tüm hava platformlarý için geliþtirilen keþif, gözetleme ve hedefleme sisteminin ilk seri üretimi gerçekleþti. Ýlk ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410 ürünleri TSK'ya teslim edilmek üzere paketlendi. Ýlk seri üretim için ASELSAN'da tören düzenlendi. Törende konuþan Savunma Sanayii Baþkaný Haluk Görgün, ASELFLIR serisinin yeni ürünlerinin ürün hattýndan çýkýþý ve paketlenmesini görmekten memnun olduðunu söyleyerek, "Kahraman ordumuza teslim edilecek yeteneðin özverili çalýþmalarla ortaya çýktýðý sonucunu görmek memnuniyet verici" dedi.

Görgün, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda ise "Teknolojik baðýmsýzlýðýn yeni niþanelerinden ASELFLIR-500 ve ASELFLIR-410'ün ilk seri üretimleri ülkemize hayýrlý olsun. Ambargolara yanýt niteliði de taþýyan sistemlerimiz, milli imkanlarla geliþtirildi ve kendi alanýnda dünyanýn en iyileri oldu. Hava platformlarýmýzýn keskin gözü olacak sistemlerimizin, milletimize kazandýrýlmasý için gece gündüz çalýþan, milli mühendislik yeteneklerinin geldiði noktayý dünyaya ilan eden ASELSAN ekibini tebrik ediyoruz" ifadelerini kullandý.

ASELFLIR-500 sisteminde 3-5 mikrometre yüksek çözünürlüklü kýzýlötesi kamera, yüksek çözünürlüklü gündüz görüþ kamerasý, yüksek çözünürlüklü SWIR kamera, lazer hedef iþaretleme birimi, lazer mesafe ölçme birimi, lazer nokta takibi ve lazer noktalama bulunuyor.