Türkiye'den Asya çýkarmasý! TUSAÞ'tan ÝHA hamlesi: Ýmzalar atýldý
ABONE OL

Türkiye'den 32 firma ve kuruluþ yeni iþ birliði ve ihracat fýrsatlarý için 28-31 Mart'ta Kuala Lumpur'da düzenlenen Asya Savunma Hizmetleri Fuarý'na katýldý. Türk savunma sanayisi firmalarýnýn tanýtýmý, iþ birliði ve kendilerine pazar yaratmalarýna fýrsat sunun ve iki yýlda bir gerçekleþtirilen fuara Türkiye, 1996 yýlýndan itibaren 13 kez "milli katýlým" saðladý.

Bu yýlki fuarda Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkanlýðý koordinatörlüðünde, Savunma ve Havacýlýk Sanayi Ýhracatçýlarý Birliði dahil 32 firma/kuruluþ, 2 bin 700 metrekareden oluþan Türk milli alanýnda yerini aldý.

TUSAÞ ÝLE DEFTECH ARASINDA ÝÞBÝRLÝÐÝ ANLAÞMASI

Anka ve Hürjet modellerinin yaný sýra diðer ürünlerinin maketleri ile birlikte fuarda yer alan TUSAÞ, Malezyalý insansýz hava aracý (ÝHA) üreticisi Deftech ile Malezya'da ÝHA faaliyetleri konusunda iþ birliði anlaþmasý imzaladýðýný duyurdu.

Ýmza törenine TUSAÞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil'e; Malezya Büyükelçisi Dr. Merve Safa Kavakçý ile Jandarma Genel Komutaný Orgeneral Arif Çetin de eþlik etti.

TUSAÞ, sosyal medya hesabýndan paylaþtýðý gönderide; "Güçlü iþ birlikleriyle yola devam! DEFTECH ile Malezya'da Ýnsansýz Hava Aracý faaliyetleri konusunda iþ birliði anlaþmasý imzaladýk. Ýmza törenini Malezya Büyükelçimiz Sn Dr. Merve Safa Kavakçý ile Jandarma Genel Komutanýmýz Orgeneral Sn Arif Çetin katýlýmlarý ile onurlandýrdý." ifadelerine yer verdi.