Türkiye'den devrim gibi hamle! ÝHA ve SÝHA'larýn giremediði alanlara girecek
ABONE OL

IDEF'23 Fuarý'na SARBOT, SAR2023, 25mm Kara Topu ve diðer ürünleriyle damga vuran Sarsýlmaz, SÝHA'larýn girmekte zorlandýðý alanlar için ihtiyaç duyulan silahlý drone imalatý için de önemli bir anlaþmaya imza attý.

SÝHA'LARIN GÝRMEDÝÐÝ ALANLARA GÝRECEK

Sarsýlmaz'dan yapýlan açýklamaya göre, Sarsýlmaz, IDEF'23'te dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Türk Silahlý Kuvvetleri'nin (TSK) ve Polis Teþkilatý'nýn en büyük milli silah üreticilerinden biri olan Sarsýlmaz, tamamen Türk mühendisler tarafýndan tasarlanan ve üretime dahil edilen otonom silah sistemleriyle de ülkemizin yüz aký projelerine imza atmayý sürdürüyor.

Milli Hava ve Kara platformlarý için geliþtirdiði sistemler ile bu alanda önemli bir ithalat kalemine son veren Sarsýlmaz, Türkiye'nin insansýz hava araçlarý alanýndaki baþarýlarýna destek olacak yeni bir çalýþmayý da gündemine aldý. Sarsýlmaz ile Asisguard silahlý drone alanýnda devrimsel nitelikle yeni üretimler için iþbirliði anlaþmasý imzaladý. Sarsýlmaz adýna imzayý Yönetim Kurulu Baþkaný Latif Aral Aliþ atarken, Asisguard adýna da anlaþmayý Genel Müdür Mustafa Barýþ Düzgün imzaladý.

Sarsýlmaz ve Asisguard iþ birliðiyle geliþtirilen SAR 15T entegre silahlý drone Songar, tasarýmdan üretime, yazýlýmdan silah sistemine kadar tamamen Türk mühendislerin imzasýný taþýyor.

Otonom ve manuel uçuþ modlarýna sahip olan Songar, yer kontrol istasyonunun yaný sýra rota planlama özelliðiyle otonom uçuþ da gerçekleþtirebiliyor. Türkiye'nin yerli ve milli silahlý dronesinin uçuþ menzili 5 kilometreye ulaþýrken, uçuþ irtifasý ise 300 metreyi buluyor. 25 dakika süreyle havada kalabilen dronenin 7,62 milimetre kalibredeki Sarsýlmaz imzalý silah sistemi yaklaþýk 400 metre atýþ menzili saðlýyor.

"DRONELERE DUYULAN ÝHTÝYACI TESPÝT ETTÝK"

Açýklamada görüþlerine yer verilen Sarsýlmaz Mühendislik Baþkaný Hulusi Kasap, Türkiye'nin insansýz hava araçlarý sektöründe lider konumda olduðunu belirterek, "Bu noktada elde ettiðimiz baþarýlar tüm dünyanýn malumu, ancak biz sahadan gelen geri bildirimler ve dünyada yaþanan geliþmeler ýþýðýnda ÝHA, SÝHA ve uçaklarýn giremediði alanlarda daha küçük sistemler olan dronelere duyulan ihtiyacý tespit ettik ve bu alanda da ülkemizin elini güçlendirmek için bu projeyi geliþtirdik. Asisguard tarafýndan üretilen droneler gözetleme amaçlý ve bomba atar olarak kullanýlýyor. Sarsýlmaz mühendisliðini bu sisteme entegre ederek yeni kabiliyetler kazandýrmayý hedefliyoruz. Songar eklenecek bu yeni makineli tüfek sistemi ile havadan belirlenen hedeflere 400 metre menzilde etkin bir þekilde kullanýlabilir hale gelecek." ifadelerini kullandý.

"SONGAR HAVADA UÇAN BÝR SÝLAH KULESÝ"

Asisguard Genel Müdürü Mustafa Barýþ Düzgün de Songar, Sarsýlmaz'ýn yeni sistemi ile çok özel bir ürün haline dönüþeceðine dikkati çekti.

Düzgün, "Sahip olduðu özellikler geliþecek ve tüm dünya tarafýndan talep edilen bir sistem olacak. Tüm silah üreticileri silah kulesi üretmek için çalýþýyor, bu baðlamda Songar havada uçan bir silah kulesi olarak alanýnda en özel sistemlerden biri olacak. Sarsýlmaz'ýn sahip olduðu geniþ iç pazar ve ihracat aðý ile Türkiye'nin bu alandaki elini güçlendirerek ülkemizin liderlik konumunu korumasýna yardýmcý olacak." açýklamalarýndan bulundu.

  • þiha
  • turkish armed forces
  • sarsýlmaz
  • silahlý drone
  • milli silah üreticileri