Türkiye'den Lübnan'daki gibi siber saldýrýlara karþý önlem! ASELSAN geliþtirdi
ABONE OL

Lübnan'da yaþanan çaðrý cihazý patlamalarý, haberleþme güvenliðinin önemini ortaya koyarken, ASELSAN, geliþtirdiði yerli ve milli haberleþme sistemleri ile dýþa baðýmlýlýðý azaltýyor, güvenliði artýrýyor, kullanýcýsýna sahada operasyonel avantaj saðlýyor.

LÜBNAN'DAKÝ SÝBER SALDIRI SONRASI ASELSAN TEKNOLOJÝSÝ GÜNDEM OLDU

Bu ve benzeri olaylar, güvenli haberleþme altyapýsýnýn zayýf olduðu durumlarda iletiþim kanallarýnýn manipüle edilebileceðini ve güvenlik açýðý oluþturabileceðini gösterdi.

Türkiye, haberleþme gibi kritik bir altyapýnýn güvenliðini saðlamak için çeþitli karþý önlemler geliþtiriyor, var olan önlemleri güçlendiriyor ve milli çözümlerle haberleþme güvenliðini üst seviyede tutmayý hedefliyor.

Bu çabalarda Türkiye'nin lider teknoloji þirketi ASELSAN önemli görev üstleniyor. ASELSAN, geliþtirdiði yerli ve milli haberleþme sistemleri ile hem ülkenin hem de güvenlik güçlerinin iletiþim altyapýsýný korumada kritik rol oynuyor.

ASELSAN, haberleþme teknolojilerindeki dýþa baðýmlýlýðý azaltmak ve güvenliði artýrmak amacýyla bir dizi yenilikçi iletiþim sistemi geliþtirip kullanýma sunuyor. Bu sistemler, baþta güvenlik güçlerinin faaliyetleri olmak üzere çeþitli hizmetlerin sunumunda güvenli ve kesintisiz haberleþme altyapýsý saðlýyor. Söz konusu sistemlerin sahip olduðu üst düzey güvenlik tedbirleri, iletiþim kanallarýnýn manipüle edilmesini de önlüyor.

Emniyet için üretilen cep telefonu ve telsizin birleþtiði yeni nesil iletiþim cihazý olan 3810 Hibrit El Terminali, Jandarma için üretilen 3700 Yeni Nesil Telsiz, haberleþme sisteminin omurgasýný oluþturan Taþýnabilir Radyo Link Sistemi ve Dost Düþman Tanýmlama Sistemi (IFF) gibi çözümler haberleþme güvenliði için geliþtirilen sistemler olarak öne çýkýyor.

- KESÝNTÝSÝZ ÝLETÝÞÝM, DOST DÜÞMAN TANIMA

Jandarma için özel olarak tasarlanan 3700 serisi telsizler, geniþ kapsama alaný ve yüksek güvenlik standartlarýyla operasyonel haberleþmede güvenliði ve etkinliði artýrýyor. Kesintisiz haberleþme ihtiyaçlarýnýn son teknoloji çözümlerle optimize edildiði el telsizi, özellikle yoðun ses kullanýmlý kamu güvenliði kullanýcýlarý için tasarlandý. Ürün, GPS konum servisi, bluetooth, USB, renkli ekran, titreþim ve akýllý þarj birimleriyle dikkati çekiyor. Kriptolu telsiz kullanýcýlarý için yazýlým ve donaným kripto yeteneði bulunan telsiz, gizlenebilir ve standart formda farklý yan birimlere sahip bulunuyor.

3810 Hibrit El Terminali, güvenlik güçlerinin uzun yýllardýr kullandýðý, geniþ alanda etkili dar band sayýsal telsiz özelliklerine akýllý telefon özelliklerini ekliyor. Kesintisiz haberleþmenin yanýnda görüntülü görüþme ve mesajlaþmayý tek cihazda birleþtiren ASELSAN 3810, dar band sistemleri, özel görev kritik LTE þebekeleri ve ticari GSM þebekelerinde çalýþabiliyor. Terminal, hem mobil hem de telsiz haberleþme fonksiyonlarýný tek bir cihazda birleþtirerek hýzlý ve güvenli iletiþim saðlýyor.

Taþýnabilir Radyolink Haberleþme Sistemi, taktik sahada, birliklerin harekat ihtiyaçlarýnýn gerektirdiði temel haberleþme servislerini entegre bir sistem çözümü ile karþýlýyor. Sistem ile muharebe alanýnýn yakýn-gerçek zamanlý resminin ve bilgilerinin tüm savaþ sistemleri arasýnda paylaþýmýna imkan verecek haberleþme omurga altyapýsýný oluþturulmasý hedefleniyor. Sistem, silah, sensör ve komuta merkezleri arasýnda gerekli olan önemli bilgilerin aktarýmýný ve bu bilgilerin komuta katýnda tüm seviyelerde izlenebilmesini saðlýyor.

Dost Düþman Tanýmlama Sistemi, üzerinde yer aldýðý askeri platformda dost ve düþman unsurlarýn ayýrt edilmesini saðlýyor. Bu ayrýmý hýzlý ve güvenilir þekilde yapan sistem, operasyonel sahadaki belirsizlikleri ortadan kaldýrýyor, güvenliði üst seviyeye çýkarýyor.

ASELSAN'ýn geliþtirdiði bu ve benzeri çözümler haberleþme teknolojilerindeki dýþa baðýmlýlýðý azaltýyor, güvenliði artýrýyor, kullanýcýsýna sahada operasyonel avantaj saðlýyor.

Mehmetçiðe "Komando Havaný"... Envantere girmek için gün sayýyor

Çelik Kubbe'den baþarýlý atýþ

Anlata anlata bitiremediler! Çelik Kubbe komþunun manþetlerinden inmiyor