Türkiye'den SÝHA almalarý rahatsýz etti: Bizi kuþatýyorlar
ABONE OL

Türk ÝHA/SÝHA'larýna devletlerin ilgisi her geçen gün artýyor. Son olarak Arnavutluk, Türkiye'den 8 milyon euro deðerinde ÝHA/SÝHA satýn alma kararý aldý.

Arnavutluk Parlamentosu tarafýndan yayýnlanan belgede ÝHA satýn alýmýnýn ulusal güvenliðin artýrýlmasýna yönelik olduðu vurgusu yapýldý.

ARNAVUTLUK'A ÝHA/SÝHA SATIÞI YUNAN MEDYASINDA

Bu geliþme Yunan medyasýnda kendine yer buldu. Yeni Þafak'ýn haberine göre, Yunan SL Press sitesi, Arnavutluk'un Türkiye'den ÝHA alýmý için "Türk ÝHA'larý Yunanistan'ýn etrafýný kuþatýyor" baþlýðýný attý.

Haberde þu ifadelere yer verildi:

Türk insansýz hava araçlarý, Ankara'nýn askeri yeteneklerini artýrmak isteyen ülkelerle yaptýðý savunma anlaþmalarýný güçlendirmenin bir aracýna dönüþüyor. Edi Rama (Arnavutluk Baþbakaný), Tayyip Erdoðan'ýn yakýn bir müttefiki olduðu ve ülkesini bir Türk himayesine çevirdiði için Arnavutluk da bu kuralýn istisnasý deðil.

"SAVAÞIN GÝDÝÞATINI DEÐÝÞTÝRÝYOR"

Türk Bayraktar TB2 insansýz hava araçlarý Azerbaycan tarafýndan Daðlýk Karabað savaþýnda kullanýldý ve Ermenistan'ý teslim olmaya zorlayarak zafer kazandý. Drone'lar savaþýn gidiþatýný deðiþtirdi.

"BAYRAKTAR TB2 ÜSSÜ HALÝNE GELEBÝLÝR"

Arnavutluk'un Vlore kentindeki Deniz Kuvvetleri Komutanlýðý üssü Bayraktar TB2'nin üssü haline gelebilir ve her an Yunanistan'ý tehdit edebilir.

Ülkeler sýraya girdi! Türkiye'den SÝHA satýn alacaklar