ABONE OL

Doðu Akdeniz'de seyreden Türk donanmasýnýn amiral gemisi TCG Anadolu dün Mersin'in Silifke ilçesine geldi. Burada Taþucu Limaný'na demir attý. Dünyanýn SÝHA gemisi TCG Anadolu'nun, Taþucu Limaný'na test için geldiði öðrenildi.

TCG Anadolu, 231 metre uzunluða ve 32 metre geniþliðe sahip bulunuyor. Tam yük deplasmaný en fazla 27 bin 436 ton olan gemi, bu haliyle en az 20,5 knot azami sürat ve 16 knot ekonomik süratle görev yapabiliyor. Ekonomik sürati ile tam yükte en az 9 bin deniz mili seyir siyasýna sahip TCG Anadolu'nun içindeki su alabilen havuza her biri 1 tank taþýyan 4 mekanize çýkarma gemisi girebiliyor. Gemi, araç güvertelerinde 13 tank, 27 zýrhlý amfibi hücum aracý, 6 zýrhlý personel taþýyýcý, 33 muhtelif araç, 15 römork olmak üzere toplamda 94 araç taþýyabiliyor.

Geminin uçuþ güvertesinde 10 helikopter veya 11 adet SÝHA konuþlandýrýlabilecek, hangarda ise 19 helikopter veya 30 SÝHA taþýnabilecek. Gemi, bin 223 personele ev sahipliði yapacak. Gemide, tam teþekküllü hastane imkâný ve 2 ameliyathane de bulunuyor.