Türkiye'nin ANKA-3'ü korkuttu! Hükümete çaðrý yaptýlar: Çok sayýda SÝHA almalýyýz
ABONE OL

Yunan basýný Türk savunma sanayiindeki geliþmeleri mercek altýna aldý." Türkiye'nin ANKA-3'ü yerde taksi testleri yapýyor ve ilk uçuþunu Mayýs ayýnda yapacak" denilen haberde, 'bu bir istisna deðil' ifadeleri kullanýldý.

ANKA-3'ün bu testinin ana hedefleri arasýnda uçak sistemlerinin performansýnýn ve davranýþýnýn havaalaný ortamýnda güvenli kalkýþlara, iniþlere ve yer manevralarýna dönüþtürülebileceðini göstermesi olduðu belirtildi.

Bunun ilk uçuþ öncesi son test olduðu belirtilen haberde, ANKA-3'ün kuyruksuz bir düzenek olduðunu ve farklý avantajlara sahip olduðu belirtildi.

Ýnsansýz Hava Araçlarý Mühendislik Direktörü Bülent Korkem'in sözlerine yer verilen haberde, uçaðýn ciddi bir taþýma kapasitesi olduðu ve 44 bin feete kadar çýkabildiði ve 40 bin feette görev yapabildiði belirtildi.

ANKA-3'ün üzerine konulan diðer elektronik sistemler ile havadan karaya ve havadan havaya taarruz için mühimmat kullanabileceði ifade edildi.

ANKA-3'ün Milli Muharip Uçak, HURJET, F-16 gibi insanlý sistemlerle ortak harekatlarda kullanýlabilmesi durumunu 'Yunanistan'a karþý tehdidi yükselten yeni Türk ANKA-3 insansýz savaþ uçaðý geliyor' denildi.

Sabah'ýn haberine göre, Türkiye'nin savunmadaki kabiliyetlerini geliþtirmesinden endiþelenildiði açýkça belirtilen haberde Atina hükümetine uyarýlarda bulunuldu.

Yunanistan'ýn bir yandan stratejik ve taktik düzeyde antidrone sistemleri ile zýrhlanmaya devam ederken çok sayýda SÝHA satýn alma iþlemini de sürdürmesi gerektiði belirtildi.

  • ANKA-3
  • savunma sanayii
  • Yunan basýný