Türkiye'nin baþarýsýný bu sözlerle duyurdular: Türkler Çin'i geçerek dünya lideri oldu
ABONE OL
Ukrayna'da adýna þarkýlar yazýlan, Azerbaycan'ýn yaklaþýk 30 yýldýr devam eden Karabað iþgalini sonlandýrmasýnda kritik bir rol üstlenen Türk SÝHA'larý ABD'de yine gündem oldu.

Amerika Birleþik Devletleri merkezli bir araþtýrma kuruluþunun Türk SÝHA'larý ile ilgili dikkat çeken bir rapor daha hazýrlandý.

Yeni Amerikan Güvenliði Merkezi, askeri insansýz hava araçlarý küresel pazarýna dair bir çalýþma yayýmladý.

"Türkiye, 2021 itibarýyla dünyanýn en büyük askeri ÝHA tedarikçisi oldu" notunun düþüldüðü raporda Türkiye, Çin ve Ýran'ýn düþük maliyetli askeri insansýz hava araçlarý geliþtirerek pazardaki yükseliþine dikkat çekildi.

YÜZDE 65'Ý TÜRKÝYE'DEN

Rapordaki verilere göre, son 10 yýlda küresel çapta askeri ÝHA satýþlarý hýzla arttý. Çin'in pazardaki payý 2014'te zirve yaparken 2021'de Türkiye, Çin'i geride býraktý.

2022'de altý ülke Türkiye'den Bayraktar TB2 satýn aldý. Silahlý ÝHA'larýn hýzlý teslimat süreleri ve baþarýlarý, Türkiye'yi liderliðe taþýdý.

2021'den bu yana Türkiye, küresel pazarda en büyük askeri ÝHA tedarikçisi... Rapora göre, Türkiye 2018'den bu yana dünya genelindeki silahlý ÝHA satýþlarýnýn da yüzde 65'ini gerçekleþtirdi.

BÝR ÜLKE DAHA TÜRKÝYE'DEN SÝHA SATIN ALIYOR

Bosna Hersek merkezli Avaz gazetesinin Savunma Bakaný Zukan Helez'e dayandýrdýðý habere göre, Bosna heyeti Bayraktar TB2 SÝHA satýn almak için Türkiye'de görüþmeler yürütüyor.

Son olarak Türkiye'nin savunma sanayi gururlarýndan Baykar'a Bosna Hersek'ten TB2 SÝHA sipariþi geldi.

Bosna Hersek merkezli Avaz gazetesinin Savunma Bakaný Zukan Helez'e dayandýrdýðý habere göre, Bosna Hersek Savunma Bakanlýðý'nýn 6 adet Bayraktar TB2 için Baykar ile görüþmeler yürüttüðü öðrenildi.

Bosna Hersek ordusu Romanya, Arnavutluk ve Kosova'dan sonra Balkanlar'da Türk SÝHA'sý tedarik eden dördüncü ülke olacak.

BAYRAKTAR TB2

Baykar tarafýndan geliþtirilerek kullanýma sunulan Bayraktar TB2 Taktik S/ÝHA Sistemi, kullanýcýya tüm çözümleri bir arada sunan bütünleþik að tabanlý bir sistem mimarisidir. Sistem, Bayraktar TB2 S/ÝHA Platformu, Yer Kontrol Ýstasyonu, Yer Veri Terminali, Uzak Görüntü Terminali, Ýleri Üs ve Jeneratör ile Römork modüllerinden oluþur. Baykar'ýn teknolojik kabiliyet ve yetenekleri sayesinde tüm sistem yerli ve milli olarak üretilmektedir.

900 BÝN SAATTÝR GÖKLERDE

Bayraktar TB2 Taktik Silahlý Ýnsansýz Hava Aracý, keþif ve istihbarat görevleri için orta irtifa-uzun havada kalýþ süresi sýnýfýna giren (MALE) insansýz hava aracýdýr. Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisi ile tamamen otonom taksi, kalkýþ, iniþ ve normal seyir kabiliyetine sahiptir. 900.000 saatten fazla uçan TB2, Türk Silahlý Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet Müdürlüðü bünyesinde 2014'ten bu yana aktif olarak hizmet etmektedir. Þu anda Türkiye ile beraber Katar, Ukrayna, Azerbaycan ve teslimat yapýlan ülkelerin envanterinde yüzlerce Bayraktar TB2 S/ÝHA Platformu görev yapmaktadýr. Bayraktar TB2, Türk havacýlýk tarihinde havada kalma (27 Saat 3 Dakika ) süresi ve irtifa (25 bin 30 feet) rekoru