Türkiye'nin milli baþarýsýna yakýn markaj: Türkler için bir dönüm noktasý
ABONE OL

Türkiye'nin ilk insansýz savaþ uçaðý olarak görev yapacak Bayraktar KIZILELMA önemli bir aþamayý daha geçti. KIZILELMA'nýn üretim prototipi olan TC-ÖZB3 kuyruk numaralý üçüncü prototipi ilk uçuþ testini baþarýyla gerçekleþtirdi.

TEKNÝK ÖZELLÝKLERÝNE GENÝÞ YER VERDÝLER

KIZILELMA'nýn üretim prototipinin önceki modellere göre çeþitli iyileþtirmeler içerdiðini belirten Global Defence News haberinde, yapýsal yükseltmeler ve aviyonik sistemlerde yenilikler yapýldýðý ve uçaðýn artýk ses hýzýna yaklaþmasýný saðlayan bir art yakýcý motorla donatýldýðý ifade edildi. Ýyileþtirilmiþ aerodinamikle KIZILELMA'nýn, yüksek hýzlarda ve karmaþýk manevralarda geliþmiþ performans sunduðu ve son yeniliklerle birlikte uçaðýn geliþmiþ muharebe görevleri gerçekleþtirmesini saðlayabileceði belirtildi.

'HIZLANDIRILMIÞ TEMPODA ÝLERLÝYOR'

KIZILELMA'nýn hýzlandýrýlmýþ bir tempoda ilerlediði vurgulanýrken, 2021'de Baykar'ýn yüzde yüz öz sermayesiyle baþlatýlan projenin, ilk prototipinin Kasým 2022'de üretim hattýndan çýkarýldýðý ve bir ay sonra ilk uçuþunu gerçekleþtirdiðinin altý çizildi.

'MAVÝ VATAN' GÖNDERMESÝ

Haberde KIZILELMA'nýn en dikkat çekici özelliklerinden birinin, Türkiye'nin TCG Anadolu gibi gemilere iniþ ve kalkýþ yapabilmesi olarak gösterildi. Bu kabiliyetin, özellikle denizaþýrý görevlerde ve 'Mavi Vatan' olarak anýlan Türkiye'nin deniz çýkarlarýnýn savunulmasýnda büyük bir stratejik avantaj saðlayacaðý açýklandý.

YENÝ BÝR SAYFA AÇTI

Haberde son olarak Bayraktar KIZILELMA'nýn üretim prototipinin ilk uçuþunun baþarýyla gerçekleþtirilmesinin, Türkiye'nin havacýlýk ve uzay alanýndaki hedeflerinde yeni bir sayfa açtýðý, insansýz hava aracý alanýnda daha ileri noktalara taþýnmasýnýn da önünü açacaðýna atýfta bulunuldu.