ABONE OL

SSB'den yapýlan açýklamaya göre, Baþkanlýk tarafýndan Türkiye'nin uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi ihtiyacýný karþýlamak amacýyla baþlatýlan ve Aselsan AÞ, Roketsan AÞ ve TÜBÝTAK SAGE Ýþ Ortaklýðý tarafýndan yürütülen SÝPER Projesi kapsamýnda, SÝPER Ürün- 2 Sisteminin ilk atýþlý test faaliyeti baþarýlý þekilde gerçekleþtirildi.

Test ile uçuþ koþullarý altýnda veri toplanarak, bu verilerin projenin ilerleyen aþamalarýnda yapýlacak faaliyetler kapsamýnda kullanýlmasý hedefleniyor.

SÝPER Projesi kapsamýnda Ürün-1 sisteminin kabul faaliyetlerine iliþkin çalýþmalar yürütülürken, Ürün-2'nin sistem/alt sistem geliþtirme ve test aþamasý da paralelde devam ediyor.

Ürün-1 ile radarlar, komuta kontrol, füze fýrlatma sistemi, haberleþme sistemleri gibi ayný yer sistemlerine sahip olan SÝPER Ürün-2 sistemi, daha uzun menzilde ve irtifada etkili olma özelliði taþýyor.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Görgün, "Siper Ürün-2'nin ilk atýþlý test faaliyeti Sinop Test Merkezi'nden baþarýyla gerçekleþtirildi. Proje kapsamýnda emeði geçen ASELSAN'ýmýzý, ROKETSAN'ýmýzý, TÜBÝTAK SAGE ve tüm alt yüklenici firmalarýmýzý kutluyorum." deðerlendirmesinde bulundu.