Türkiye'nin yeni kamikazesi! Ýlk kez ortaya çýktý
ABONE OL

Lentatek, EFES-2022 Tatbikatý kapsamýnda yerli ve milli imkanlarla geliþtirdiði ÝHA'larý sergiliyor.

Türk Silahlý Kuvvetlerinin ihtiyaçlarý kapsamýnda TÜBÝTAK desteði ile Lentatek tarafýndan baþlatýlan Kargý Projesi, ilk kez ortaya çýktý.

Türk savunma sanayisi için birçok ilki barýndýran Kargý Projesi, düþman entegre hava savunmasýnda yer alan radarlarý ve düþmanýn satýhtan havaya silah sistemlerini baský altýna alýp tahrip edebilme özelliðine sahip bulunuyor. Lentatek, tamamladýðý altyapý hazýrlýklarýyla Kargý'nýn seri üretimi için de gün sayýyor.

Hava aracý, yer sistemleri, seyrüsefer ve otomatik uçuþ kontrol sistemi tasarýmý ve üretimi ile sistem yazýlýmý ayný zamanda proje yürütücüsü olan Lentatek tarafýndan hayata geçirilen Kargý Projesi yerli ve milli çözümlerle seri üretime yaklaþýyor.

Lentatek'in milli ve yerli olarak geliþtirdiði hava aracý ve yer sistemleri ile ilk baþarýlý uçuþunu 2018'de gerçekleþtiren Kargý'nýn yabancý menþeili bileþenlerini yerlileþtirme çalýþmalarý sonucunda RF arayýcý baþlýk ve tahrip sistemine ek olarak, uçuþ motoru, fýrlatma motoru (roket motoru), link sistemi, pervane ve yakýt tanký gibi alt sistemleri de tamamen yerli olarak geliþtirildi.

Kargý Projesi, Lentatek öncülüðünde ASELSAN, TÜBÝTAK SAGE ve TEI iþ birliði ile yürütülüyor.

Yoðun bir Ar-Ge çalýþmasý sonucunda tasarlanan Kargý, maliyet ve zaman avantajlarý ile Türk Silahlý Kuvvetlerine güç katacak.

Kargý, düþman entegre hava savunmasýndaki radarlarýn ve düþmanýn satýhtan havaya silah sistemlerinin baský altýna alýnmasý ve tahrip edilmesi amacýyla TÜBÝTAK desteðiyle, yerli ve milli kaynaklarla geliþtirildi.

Hava aracý, roket motoru sayesinde ayný zamanda saklama kutusu olarak kullanýlan kanisterlerden fýrlatýlýyor. Düþman hava sahasýnda uzun süre gezinerek, hava savunma radarlarýný pasif kalmaya zorlayan hava aracý, üzerindeki RF arayýcý baþlýk ve tahrip sistemi ile hedefi bulup baþarýyla imha edebilecek.