Türkiye'yi yakýn markaja aldýlar: Bir sonraki süper güç Türkler mi?
ABONE OL

Savunma haberleri üreten The National Interest dergisinde yayýmlanan bir yazýda, TCG Anadolu'nun ardýndan geliþtirilen ikinci uçak gemisiyle, Türkiye'nin donanma kabiliyeti ele alýndý.

Yazýda, çok maksatlý amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'nun Türk Deniz Kuvvetlerine katýlmasýnýn ardýndan Türkiye'nin, ikinci uçak gemisini geliþtirerek deniz kabiliyetlerini artýrdýðý ifade edildi.

TCG Anadolu'nun hizmete alýnmasýnýn ardýndan ikinci uçak gemisinin hazýrlýklarýnýn devam ettiðine iþaret edilen yazýda, TCG Anadolu'nun, Türkiye'nin deniz özerkliðinde daha ileriye yönelik bir adýmý temsil ettiði belirtildi.

"TÜRKÝYE'NÝN DENÝZCÝLÝK GÜCÜNÜ VE YETENEKLERÝNÝ GENÝÞLETME KONUSUNDAKÝ KARARLILIÐINI VURGULAYACAK"

Yazýda, TCG Anadolu'nun yüzde 70'inin yerli üretim olduðu, ikinci uçak gemisinin tamamen yerli olarak tasarlanýp inþa edileceði vurgulandý.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn TCG Anadolu'nun "Türkiye Yüzyýlý'nýn temsilcisi" sözlerine atýfta bulunan yazýda, þunlar kaydedildi:

"Ýnsanlý ve insansýz hava araçlarýný desteklemek üzere tasarlanan taþýyýcý, önemli bir hava kanadý kapasitesine sahip olacak ve geliþmiþ savunma sistemleriyle donatýlacak, bu da Türkiye'nin denizcilik gücünü ve yeteneklerini geniþletme konusundaki kararlýlýðýný vurgulayacak."