Türkmenistan ile Türkiye arasýnda savunma sanayi alanýnda iþbirliði konusu görüþüldü
ABONE OL

Türkmenistan Altýn Asýr televizyon kanalýnýn haberine göre, Türkmenistan Halk Maslahatý Baþkaný Berdimuhamedov, Baykar Genel Müdürü Bayraktar ile BMC Yönetim Kurulu Baþkaný Tosyalý'yý kabul etti.

Görüþmenin iki ülke arasýndaki iþbirliðinin geliþtirilmesine katký saðlayacaðýna olan inancýný dile getiren Berdimuhamedov, Türkiye ile stratejik ve uzun vadeli iliþkilerin çok yönlü geliþtirilmesi ve güçlendirilmesinin Türkmenistan'ýn dýþ politika stratejisinin ana yönlerinden biri olduðunu belirtti.

Görüþmede savunma sanayi alanýnda iþbirliðinin daha da geliþtirilmesi olanaklarý ele alýnýrken, dünya savunma sanayinde lider konumda olan Türk firmalarýnýn önerileri deðerlendirildi. Ayrýca, kardeþ ülke Türkiye'nin önde gelen savunma firmalarýnýn ürettiði kaliteli ve modern ürünlerin Türkmenistan'a ilk sevkiyatýnýn, iþbirliði iliþkilerinin güçlenmesine önemli katký saðlayacaðý ifade edildi.

Görüþme sonrasýnda Türkmen basýnýna açýklamalarda bulunan Bayraktar, Türkmenistan Halk Maslahatý Baþkaný Berdimuhamedov ile baþta savunma alanýnda iþbirliði olanaklarý olmak üzere geniþ bir yelpazedeki karþýlýklý çýkar alanlarýný görüþtüklerini kaydetti.

Türkiye'nin son yýllarda savunma alanýnda büyük ilerleme kaydettiðini vurgulayan Bayraktar, "Bu konuda biriken tecrübemizi Türkmenistan savunma sistemine kazandýrmayý hedefliyoruz. Yeni ve son teknoloji ürünlerimizi burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü Ata Vatanýmýz Türkmenistan, Türkiye Cumhuriyeti'nin sadece kardeþ ülkelerinden biri deðil, ayný zamanda en yakýn ortaklarýndan biridir." dedi.

Berdimuhamedov'un, Türkmenistan'ýn dýþ politika stratejisinin yönelimlerini ve ülkenin askeri doktrininden kaynaklanan görevlerini anlattýðýný ifade eden Bayraktar, Türkmenistan'ýn savunma kapasitesini ve karþýlýklý iþbirliðini artýrmaya hazýr olduðunu da dile getirdi.

Türkmenistan silahlý kuvvetleri envanterinde Bayraktar TB2 yer alýyor.

  • savunma sanayii iþbirliði
  • Baykar Genel Müdürü
  • BMC Yönetim Kurulu Baþkaný