TUSAÞ, DSA'ya Anka ve Hürjet'le damga vuracak
ABONE OL

Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii (TUSAÞ), 28-31 Mart 2022 tarihlerinde Malezya'da düzenlenecek 17'nci Defence Service Asia (DSA) Fuarý'na katýlacak. Türkiye için özel ayrýlan milli pavilyonda yerini alacak olan Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii, standýnda ANKA platformunun tam boy modeli ile HÜRJET'in yaný sýra geliþtirdiði diðer platformlarýnýn maketlerini ve yapýsal alanda kabiliyetlerini sergileyecek.

DSA FUARINA ÜST DÜZEY KATILIM

Geçtiðimiz yýl Malezya'da yeni bir ofis açan TUSAÞ, Malezya ile savunma sanayii ve havacýlýk alanýnda ortak yeni projeler için çalýþmalarýný artýrýyor. DSA fuarýna üst düzey katýlým gösterecek olan TUSAÞ havacýlýk ve uzay alanýndaki projelerine yönelik olarak Malezyalý savunma sanayii otoritelerinin yaný sýra dünyanýn çeþitli ülkelerinden heyetlerle yeni iþ birlikleri ve iþ modellerini görüþmek üzere bir araya gelecek. TUSAÞ, fuara katýlacak heyetlerle havacýlýk endüstrisinin geliþimine katký saðlayacak insansýz hava aracý, jet eðitim uçaðý, özgün helikopter geliþtirme, yapýsal kabiliyetler ve modernizasyon programlarýna birçok alanda potansiyel ortak çalýþmalara imza atmayý hedefliyor.

"MALEZYA, ASYA ÜLKELERÝ ARASINDA TEKNOLOJÝ ALANINDA ÖNEMÝ HER GEÇEN GÜN ARTAN BÝR MERKEZ KONUMUNDA"

DSA Fuarý'na yönelik olarak görüþlerini paylaþan Türk Havacýlýk ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil "Malezya, Asya ülkeleri arasýnda teknoloji alanýnda önemi her geçen gün artan bir merkez konumunda. Burada yer alan ofisimizde Ar-Ge faaliyetlerimizin yanýnda mühendislik alanýnda Malezyalý çalýþma arkadaþlarýmýz ile iki ülkenin havacýlýk ve uzay alanlarýnda kapasite artýrýmýna yönelik önemli çalýþmalar gerçekleþtirmeyi hedefliyoruz. Kýsa bir zaman geçmesine raðmen önemli iþ birliklerine imza attýk. Önümüzdeki dönemde bu giriþimlerimizi sürdüreceðiz. Dünya'nýn da yakýndan takip ettiði Malezya'nýn Jet Eðitim Uçaðý ihalesinde HÜRJET platformumuz ile yarýþýyoruz. Bu ihalenin sonucuna bakmaksýzýn iki ülke arasýnda havacýlýk teknolojilerinin kapasitelerinin geliþtirilmesine katký sunmayý sürdüreceðiz" ifadelerini kullandý.