TUSAÞ Genel Müdürü Temel Kotil'den heyecan veren KAAN açýklamasý: Gerçekten devrim bu...
ABONE OL
Rize Belediyesi tarafýndan organize edilen Türkiye Havacýlýk Vizyonu programýna katýlan TUSAÞ Genel Müdürü Temel Kotil, katýlýmcýlara sunum yaptý. Program öncesi konuþan Kotil, Türkiye'nin milli muharip uçaðý KAAN'ýn teslimatý için çalýþtýklarýný dile getirdi.

TEMEL KOTÝL'DEN HEYECAN VEREN KAAN AÇIKLAMASI

Kotil, "Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn dediði gibi 2010'da baþlayan bir proje bu ve Allah nasip etti. Þubat 21'de de uçtu. Bu önemliydi özellikle Amerikan medyasý iþi çok iyi irdeledi, F-22 ile karþýlaþtýran tablolar ortaya koydu. Bu 5'inci nesil bir savaþ uçaðý. Ruslarda var. Çin'de var. Bir de Amerikalýlarda F-22 ve F-35 var. Amerikalýlar iki uçak yaptýlar. F-22 daha çok havada hava hedefleri vurmak için, F-35 de daha çok havadan kara hedeflerini vurmak için. Rusya ve Çin de tek uçakla buna cevap verdi. Türkiye de KAAN'la da cevap veriyor. Bizim uçaðýmýz biraz F-22'ye doðru kaymýþ durumda. Ýlk uçuþu önemliydi çünkü kocaman 20 ton, Allah nasip etti, havada kaldý. Þu anda çalýþmalar devam ediyor." dedi.

"GERÇEKTEN DEVRÝM BU"

Kotil, "Sayýn Cumhurbaþkaný'mýz da kendi ifade etti, 20 uçaðýn 2028 itibarýyla Hava Kuvvetlerine teslimatý planlanýyor. Biz o planýn arkasýný dolduracaðýz. Gerçekten devrim bu. Çünkü koca bir uçak. Ýki tane F-16 motoru var. Üzerindeki bütün sistemler fiber optik ve aklýnýza ne geliyorsa. Türklerin yaptýðý tümüyle dijital en komplike cihaz. Allah nasip etti planlandýðý gibi çalýþtý. Demek ki bu oluyormuþ." diye konuþtu.

Kotil, panelde de KAAN'a iliþkin bilgi verdi, katýlýmcýlarýn sorularýný cevapladý.

Panele, AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcý, Rize Belediye Baþkaný Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoðan Üniversitesi Rektör Yardýmcýsý Prof. Dr. Mete Avcý da katýldý.