TUSAŞ'tan heyecanlandıran Milli Muharip Uçak paylaşımı
ABONE OL

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Milli Muharip Uçak (MMU) için hazırlanan yeni videoyu, "İstiklal ve istikbal uğrunda gökyüzünü dolduracak kanatlarıyla" ifadeleri ile paylaştı.

TUSAŞ'ın resmi sosyal medya hesabından Türkiye'nin beka projesi olarak adlandırılan Milli Muharip Uçak (MMU) için hazırlanan yeni video, "İstiklal ve istikbal uğrunda gökyüzünü dolduracak kanatlarıyla" ifadeleri ile paylaşıldı.

KOTİL AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçağın 18 Mart 2023 tarihinde motorunun çalıştırılacağını açıklamıştı. Kotil ayrıca 18 Mart 2025 tarihinde de MMU'nun uçuşunu gerçekleştireceğini belirtmişti.

2023'TE HANGARDAN ÇIKACAK

Uçak 2023 yılında hangardan çıkacak, 2024 yılında kritik tasarım inceleme (CDR) faaliyetleri gerçekleştirilecek, 2025 yılı içerisinde Blok-0 denilen ilk uçağın üretimi tamamlanacak ve 2026 yılında ilk uçuş gerçekleştirilecek. Bu tarihe kadar, 3 adet prototipin üretilmesi hedefleniyor.

EŞSİZ KABİLİYETLERİ VAR

MMU'nun özellikleri incelendiğinde dünyada eşine az rastlanır kabiliyetleri olduğu ön plana çıkıyor. MMU, Yüksek manevra kabiliyeti ve güçlü bir itki sistemi, süperseyir kabiliyeti, uzun harekat yarıçapı, radarda düşük görünürlük, sensör füzyonu, gelişmiş veri bağı kabiliyetleri, yüksek hassasiyete sahip mühimmatlar atabilme kabiliyetine sahip olacak.

21 METRE UZUNLUĞUNDA, 2205 KM HIZA ÇIKIYOR

MMU'nun fiziksel özellikleri incelendiğinde 21 metre uzunluk, 6 metre yükseklik, 14 metre kanat açıklığı, 2 adet General Electric F110-GE-129 artyakıcı turbofan motor, 2205 kilometre hız, 50 bin feet servis tabanı (yaklaşık 17 bin metre) ve 9g+ üzerindeki kuvvetlere dayanıklılığı ön plana çıkıyor.