Üniversiteler ve ASELSAN Arasý Ýþbirliði Protokolü ile dört araþtýrma üniversitesinin iþbirliði ile 2017'de kurulan ASELSAN Akademi Programý'na Hacettepe Üniversitesi de dahil oldu.
Cumhurbaþkanlýðý Savunma Sanayii Baþkaný Haluk Görgün ve Yükseköðretim Kurulu (YÖK) Baþkaný Prof. Dr. Erol Özvar'ýn katýlýmýyla ASELSAN Gölbaþý Yerleþkesi'nde iþbirliði protokolü imza töreni düzenlendi.
Burada konuþan Görgün, ASELSAN Akademi Programý'ný baþlatýrken üniversitelerin savunma sanayisine ilgisini artýrmayý hedeflediklerini belirterek, Hacettepe Üniversitesinin de bu programa olumlu katkýlar saðlayacaðýný söyledi.
Ülkenin savunma sanayisi alanýnda geldiði noktanýn yurt dýþýndan da gýpta ile izlendiðine iþaret eden Görgün, "Dün silahlý insansýz hava aracý Bayraktar TB3, TCG Anadolu'ya iniþ ve kalkýþ yaptý. Bu konuda dünyada yarýþ içerisindeydik. Bu yarýþý Türkiye kazandý. Bu gerçek bir baþarý. Türkiye, deniz havacýlýðýna en yüksekten giriþ yaptý. Yapacak daha çok iþimiz var." ifadelerini kullandý.
Görgün, çalýþmalarý sürdürürken en çok ihtiyaç duyulan þeyin insan kýymeti olduðunun altýný çizerek, "Ýnsan kýymetinin yüksek teknolojilere özendirilmesinin koordine edilmesini en birinci görevimiz olarak ifade edebilirim. Bu faaliyetleri yerine getirmek üzere Milli Yetkinlik Hamlesi bu vizyonun adýmlarýndan birisi. 'Back to Türkiye' diye baþlattýðýmýz program devam ediyor. Biz ihtiyaç duyduðumuz teknolojileri insan kýymetiyle birleþtirerek en hýzlý çözümleri eðitim programlarýmýzda yapýyoruz." diye konuþtu.
YÖK ile birçok program baþlattýklarýna dikkati çeken Görgün, ASELSAN Akademi'nin farklý disiplinlere yönlendirilmesi için çalýþma yapacaklarýný aktardý.
ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol da ASELSAN Akademi'ye beþinci üniversitenin eklenmesiyle sektöre yeni soluk geleceðine inandýklarýný belirterek, "Üniversite sanayi iþbirliði herkesin katký vermek için çalýþtýðý bir alan. Araþtýrmalar da bu iþbirliðinin ekonomik getiriye 5 kat geri dönüþ, istihdama yüzde 15 katký saðladýðýný ifade ediliyor. Akademimizin de hizmetleriyle önümüzdeki dönem ülkemize bu katkýlarý vermeye devam edeceðiz." deðerlendirmesinde bulundu.
Giriþimcilik ekosistemini de desteklemeye çalýþtýklarýný anlatan Akyol, ASELSAN Akademi'de giriþimcilik ve kariyer yapma fýrsatý sunulduðunu vurguladý.
Akyol, ASELSAN'ýn üniversitelerin de katkýlarýyla oyun deðiþtirici teknolojileri geliþtirmeye devam edeceðinin altýný çizerek, ASELSAN'da çalýþmak için yurt dýþýndan baþvurularýn da yoðun þekilde geldiðini söyledi. Akyol, bu yýl yurt dýþýna giden ve gelenleri eþitlemeyi baþardýklarýný kaydetti.
Protokolle, YÖK'ün himayelerinde Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Ýstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doðu Teknik Üniversitesi olmak üzere dört araþtýrma üniversitesinin iþbirliði ile 2017'de kurulan ASELSAN Akademi Programý'na Hacettepe Üniversitesi de dahil oldu.
Program kapsamýnda, uygulamalý teknolojik proje ortamý saðlanýyor. ASELSAN Akademi ile tecrübeli üniversite öðretim üyeleri, doðrudan endüstrinin projelerine dahil olabiliyor.
ASELSAN Akademi'de 435 lisansüstü tez baþarýyla tamamlandý.