Yerli ve milli imkanlarla üretildi! Test için TCG Beykoz'a entegre edildi
ABONE OL

Milli Savunma Bakanlýðýnýn tasarým ve performans sorumluluðunda, Ýstanbul Tersanesi Komutanlýðý ile Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Þirketince (MKE) geliþtirilen 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun ilk test atýþý geçen sene aralýk ayý baþýnda yapýlmýþtý.

Milli Savunma Bakaný Hulusi Akar'ýn beraberindeki Genelkurmay Baþkaný Orgeneral Yaþar Güler, Kara Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutaný Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Bakan Yardýmcýsý Muhsin Dere ile katýldýðý Karapýnar'daki test atýþý baþarýyla gerçekleþmiþti.

Sonrasýnda devam eden test atýþlarýnýn ardýndan Milli Deniz Topu, kara atýþlarýný baþarýyla tamamladý. 60 saniye içinde 80 atýþ yapabildiði testlerde bir kez daha ortaya konulan Milli Deniz Topu diðer testleri için gemiye çýktý.

TCG Beykoz'a baþarýyla entegre edilen Milli Deniz Topu, liman ve deniz testlerine hazýr hale getirildi.

Kalan iki test sürecini baþarýyla tamamlamasýnýn ardýndan Türk Silahlý Kuvvetleri envanterine katýlacak Milli Deniz Topu, hava savunma harbi, su üstü harbi ve kara bombardýmanýnda kullanýlacak.

Dakikada 80 atýma ulaþabilen sistem 20 kilometre menzile sahip.

  • Milli Deniz Topu
  • TCG Beykoz
  • test