Muadillerinden çok üstün! Kritik zirvede rüþtünü ispatladý
ABONE OL

Endonezya'nýn baþkanlýðýný yürüttüðü G20'nin Liderler Zirvesi, "Birlikte Ýyileþelim, Daha Güçlü Ýyileþelim" temasýyla Bali'nin güneyindeki Nusa Dua Yarýmadasý'nda düzenleniyor.

ÝLK GÖREVÝNÝ BU ZÝRVEDE YAPTI

Dünya liderlerinin buluþmasý dolayýsýyla zirvenin yapýlacaðý bölgede üst düzey güvenlik önlemleri alýndý. Türk savunma sanayisinin zýrhlý kara aracý üreticilerinden Nurol Makina tarafýndan üretilen ve Endonezya güvenlik güçlerinin envanterine katýlmaya hazýrlanan Yörük 4X4, ülkedeki ilk görevini bu zirvede yaptý.

Yörük 4X4, G20 Zirvesi'ne yönelik alýnan güvenlik tedbirleri kapsamýnda, Brimob olarak bilinen Endonezya polisinin seçkin özel harekat ve taktik birimi tarafýndan kullanýldý.

Yüksek riskli görevler üstlenen Brimob, bunlarýn üstesinden gelinmesine yardýmcý olacak geliþmiþ araç ve ekipmanlarla donatýlýyor. Bu kapsamda Birmob'a, yakýn zamanda, segmentindeki diðer araçlara kýyasla daha yüksek hýz ve üstün koruma sunmasýyla dikkati çeken Yörük 4X4 araçlar kazandýrýlmasý bekleniyor.

- YÖRÜK 4X4 ENDONEZYA'YA ISINDI

Haziranda Endonezya'ya gönderilen bir Yörük 4X4, geçen sürede ülke güvenlik güçleri tarafýndan test edildi. Yörük 4X4, bu ay Cakarta kentinde düzenlenen Indo Defence Expo&Forum 2022'de Endonezya güvenlik güçlerinin yaptýðý gösteride de kullanýldý.

Nurol Makina, fuar kapsamýnda Endonezya'da savunma sanayisi alanýnda faaliyet gösteren PT Jala ile mutabakat metni imzaladý. Bu kapsamda, Yörük 4X4'ün teknoloji transferi yoluyla Endonezya'da ortak üretilmesi planlanýyor.

- YÜKSEK ÇATIÞMA ORTAMINDA BÝRÇOK GÖREV

Emniyet güçleri ve askeri birliklerin kullanýmý için tasarlanan Yörük 4X4, kullanýcýsýna, hafif zýrhlý araç sýnýfýnda en üst seviye mobilite ve koruma performansý vadediyor. Araç, kullanýcý isteklerine göre deðiþtirilebilir yüksek seviyede balistik ve mayýn/el yapýmý patlayýcý korumasý saðlýyor.

Yörük 4X4, modüler tasarýmý sayesinde yüksek yoðunluklu çatýþma ortamlarýnda muharip, personel taþýyýcý, hava savunma ve keþif aracý gibi roller üstlenebiliyor.

Saatte 140 kilometre maksimum seyir hýzýnda aðýr yük taþýyabilen araç, 7,62 ve 12,7 milimetre makineli tüfek, 40 milimetre bomba atar, hava ve tanksavar gibi silah sistemleriyle donatýlabiliyor.

8 ton aðýrlýða, yüksek faydalý yük taþýma kapasitesine sahip Yörük 4X4, 11 kiþiye kadar personel taþýyabiliyor.

Ýlk kez 2017 IDEF'te sergilenen Yörük 4X4, henüz tasarým aþamasýndayken birçok ülkenin dikkatini çekti ve sipariþ aldý.

Nurol Makina, Yörük 4X4 için biri Avrupa olmak üzere farklý coðrafyalardan 4 ülkeyle sözleþme imzaladý.