AK Parti'den sunucu Keser açıklaması: Hakkında soruşturma başlatıldı
ABONE OL
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair soruları yanıtladı.
 
AKİT TV'NİN ESKİ SUNUCUSU AHMET KESER'E SORUŞTURMA
 
Bir televizyon kanalının sunucusunun sözleri. TSK'nın Afrin'de sivil öldürmediğine vurgu yapmak isterken 'Sivil öldürecek olsak Cihangir'den, Etiler'den başlarız; Nişantaşı var, TBMM var' ifadelerini kullandı. Ne dersiniz?
 
"Kabul edilebilir, izah edilebilir bir şey değil. Bunu ifade eden kişiyle ilgili Küçükçekmece Savcılığı hemen soruşturma başlattı. Böyle bir şey apaçık bir provokasyondur, sabotajdır...
 
Çıkacaksınız bir televizyon programında, ülkedeki bazı kesimleri hedef göstereceksiniz, ithamlarda bulunacaksınız. Bunu söyleme hakkını size kim veriyor, siz kimsiniz. Neyi temsilen böyle bir ifadeyi kullanıyorsunuz. Asla kabul etmeyeceğimiz, onaylamayacağımız; ülkenin birliğine ve beraberliğine yönelik bir sabotaj bu. Adalet Bakanlığıyla da görüştüm, başlatılan bir soruşturma var. İlgili televizyon da, ilgili kişi hakkında gerekli işlemleri yaptı diye biliyorum, RTÜK de harekete geçecektir. Gözardı edilecek bir konu değil bu..." 
 
AKİT TV'DEN AÇIKLAMA
 
Sunucu Ahmet Keser'in canlı yayın sırasında sarf ettiği sözlere çalıştığı kurum olan Akit TV'den de tepki geldi. Akit TV'den kamuoyunu bilgilendirmek için yapılan açıklamada, "Sunucumuzun maksadını aşan sözleri kurumumuz tarafından tasvip edilmemiştir" denildi.
 
İşte Akit TV'nin eski sunucusu Ahmet Keser'in sözlerine ilişkin yaptığı açıklama:
 
 
Akit TV’nin 27.02.2018 tarihli “Gün Başlıyor” programında sunucumuz Ahmet Keser’in “Türk askeri sivil öldürmez” doğru tespitinin akabindeki maksadını aşan sözler kurumumuz tarafından tasvip edilmemiştir. Ahmet Keser, konuşmalarının bahane edilerek kurumumun linç edilmesine meydan vermemek için görevinden ayrılmıştır.