14 yabancı ile devam kararı
ABONE OL

SÜPER Lig kulüplerinde yabancı kontenjanının aynen devam etmesi yönünde görüş ağırlık kazandı. Kulüpler Birliği’nin dün yaptığı toplantıda bu konu masaya yatırılırken, Birlik Başkanı Fikret Orman toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Yabancı sayısını aramızda konuştuk. 2019-20’ye kadar kontratlı oyuncuları olan takımlar olduğu için kuralı aynı şekilde devam ettirmek istiyoruz” dedi.

LİGİN MARKA DEĞERİ ARTMALI

Orman, “Ancak yerli oyuncu teşviği sistemini artırmayı planlıyoruz. Yerli oyuncu teşvik sistemini TFF ile konuşacağız. 3 kulüp hariç diğer kulüpler devam etmesini istiyor. 2 kulüp de kademeli olarak düşmesini söylüyor” derken, şöyle devam etti: “TFF başkalık seçimi var. Aday çıkarmayacağız, ama seçilecek başkandan beklentilerimiz ne? Bunları konuştuk. Ligin ayrı bir marka olarak dünyada pazarlanması gerektiğini ifade ettik.”

ALT YAPIYA AĞIRLIK VERİLMELİ

Birlik Başkanı Orman, Uzak Doğu turunda yaptığı görüşmelerle ilgili de başkanlara bilgi verdiğini söyledi. Toplantı sonrası konuşan Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, “14 yabancı ile devam edebiliriz. Ancak önemli olan alt yapıya ağırlık vermek. Ne kadar çok yerli oynarsa, teşviğin o kadar artacağı bir düzenleme olabilir” derken, Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek de 14 yabancı kontenjanının devam etmesi gerektiğini vurguladı.