59. Cumhurbaþkanlýðý Türkiye Bisiklet Turu baþladý
ABONE OL

14 ülkeden 25 takýmýn iþtirak ettiði bu büyük organizasyona 172 sporcu katýlýyor. Saat 10.25'te Düden Parký önünden verilen startla yarýþ baþladý. Ýlk beþ kilometre toplu geçildi. Havaalaný Caddesi katedilirken herhangi bir kaçýþ grubu oluþmadý. Belek Köprübaþý Caddesi'ne kadar peloton çok da hýzlý olmayan bir tempoda yarýþý götürdü.

YEDÝ KÝÞÝLÝK KAÇIÞ GRUBU

49,7. kilometrede etabýn ilk sprint prim kapýsý geçildi. BBH takýmýndan Jambalijamts Saimbayar kapýyý birinci geçti. Mazowsze Serce Polski Takýmý'ndan Tomasz Budzinski ikinci, Novo Nordisk takýmýndan Filippo Ridolfo üçüncülüðü elde etti. Kapý geçildikten sonra kaçýþ grubu tempoyu yavaþlatýnca peloton arayý kapatýp farký 1 dakikanýn altýna indirdi.

GÜNEÞ ÝYÝCE YAKMAYA BAÞLADI

Saatlerin 12.00'yi gösterdiði sýrada parkur iyice ýsýndý. Sporcular rüzgârsýz havada ve gittikçe artan bir sýcaklýkta pedal çevirirken epey zorlandýlar. Bu da zaman zaman temponun düþmesine neden oldu. Bu arada temponun düþmesinden sonra kaçýþ grubu bir sporcu eksildi. Yeni zaman farký 1 dakika olarak verildi.

DÜZ PARKURDA FAZLA ATAK OLMADI

Genelde starttan sonra parkurun düz olmasý da yarýþ cereyanýný etkiledi. Bu nedenle peloton fazla parçalanmadý. 172 sporcu bu görüntüde kendisini finiþe saklamayý tercih ediyor gibi gözüktü. Kaçýþ grubunda bulunan Sakarya Takýmý'ndan Emre Yuca yedi kiþilik kaçýþ grubundan kopunca pelotona yakalanmýþ oldu. Kurþunlu Þelalesi geçilirken kaçýþ grubu ile peloton arasýnda fark stabil olarak kaldý. Fark 1 dakika 43 saniye olarak ölçüldü. Spor Toto takýmýndan Mehmet Kanat da kaçýþ grubuna katýldý.

HIZ, GÜNEÞE RAÐMEN 55 KM'YE ÇIKTI

Daha önce fazla tempo yapmayan peloton ve kaçýþ grubu finiþe 47 kilometre kala hýzýný artýrdý. Yeni ölçümle sporcularýn saatte 55 kilometre hýza ulaþtýðý bilgisi verildi.

TIRMANIÞ PRÝM SONUÇLARI

Finiþe 43,3 kilometre kala dördüncü kategoriden puan veren týrmanýþ prim kapýsý geçildi. Mazowsze Serce Polski Takýmý'ndan Michal Pomorski çizgiyi ilk geçen sporcu oldu. Polonyalý sporcu yarýnki Kemer-Kaþ (Kalkan) etabýnda Daðlarýn Kralý adý verilen Kýrmýzý mayoyu taþýmaya hak kazandý. Prim kapýsýný ikinci geçen Burgos-BH takýmýndan Jambaljamts Sainbayar oldu. Zaman farký Türkiye Güzellikleri kapýsýna yaklaþtýkça iyice düþtü ve 25 saniye olarak verildi. Ve beklenen oldu, kaçýþ grubu ile peloton birleþti.

TÜRKÝYE GÜZELLÝKLERÝ PRÝM KAPISI SONUÇLARI

Etabýn son prim kapýsý finiþe 19.6 kilometre kala geçildi. Türkiye Güzellikleri prim kapýsý sonuçlarý þöyle oluþtu...

1-Vinzent Dort (Bike AID)

2-Paul Wright (Rembe Sauerland)

3- Ramazan Yýlmaz (Adria Mobil)

Kapý geçildikten sonra Ravitayman (Yemek arasý) sona erdi. Peloton toplu halde finiþe hýzlý bir tempoyla pedal bastý.

SON METRELER YÝNE NEFES KESTÝ

Finiþe son 10 kilometrede pelotonda kopma görülmedi. Yavaþ yavaþ sprinterleri koruma altýna alan takým arkadaþlarý onlarý finiþe hazýrlamaya baþladý. Yine nefes kesen bir finiþe hazýr olmak için izleyiciler bariyer dibinde yerlerini aldý. Peloton finiþe toplu geldi. Son 50 metrede muazzam bir atak yapan Jakobsen etabý birinci olarak bitirdi.

MAYOLAR SAHÝPLERÝNÝ BULDU

Turkuaz mayoyu Fabio Jakobsen'e Türkiye Bisiklet Federasyonu Baþkaný Emin Müftüoðlu ve Spor Genel Müdürü Veli Ozan Çakýr teslim etti.

Yeþil mayoyu Fabio Jakobsen'e Antalya Spor ve Gençlik il müdürü Yavuz Gürhan teslim etti.

Kýrmýzý mayoyu Michal Pomorski'ye bisiklet Federasyonu Baþkanvekili Fikri Hayali teslim etti.

Beyaz mayoyu Vinzent Dort'a Türkiye Bisiklet Federasyonu Baþkaný Emin Müftüoðlu teslim etti.

PAZAR GÜNÜ ÝSTANBUL'DA BÝTÝYOR

Toplam uzunluðu 1.188 kilometre olan ve sekiz gün sürecek olan yarýþ, 28 Nisan Pazar günü koþulacak Ýstanbul-Ýstanbul etabý ile sona erecek ve bu yýlýn þampiyonu Turkuaz mayonun sahibi olacak.