59. Cumhurbaþkanlýðý Türkiye Bisiklet Turu'nda dördüncü gün
ABONE OL

Antalya-Antalya etabý ile baþlayan Tur'da bugüne kadar Turkuaz mayo üç kez el deðiþtirdi. Etap boyunca mayo taþýyan sporcular ise þekilde oluþtu.

Turkuaz Mayo (Genel Ferdi Klasman Birincisi) Giovanni Lonardi (Polti-Kometa) Spor-Toto sponsorluðunda

Kýrmýzý Mayo (Daðlarýn Kralý) Samet Bulut (Beykoz Belediyespor) Türk Hava Yollarý sponsorluðunda

Yeþil Mayo (Sprint Mayosu) Max Kanter (Astana) Mosso Sponsorluðunda

Beyaz Mayo Vinzent Dorn (Bike Aid) Türkiye Güzellikleri Mayosu

KAÇIÞLAR ÇABUK BAÞLADI

10. kilometre geçilirken beþ sporcu atak yaptýlar ancak uzun süre gidemeden pelotona yakalandýlar. 20. kilometrede bu kez altý bisikletçi bir kaçýþ grubu oluþturdu. James Whelan (Q36.5), Calum Johnston (Caja Rual), Manuele Tarazzi (Bardiani), Owen Geleijn (TDT Unibet), Gianni Marchand (Tartelotto, Petros Mengs (Beykoz Belediyespor), kaçýþ grubu pelotonun 40 saniye önde pedal basýyor. Kýrmýzý Mayo'nun sahibi Samet Bulut ile ayný mayo için mücadele veren Vinzent Dorn kaçan altýlý grubu yakalamak için büyük mücadele verdikten sonra yakalamayý baþardýlar. Peloton ile kaçýþ grubu arasýndaki zaman farký 2 dakika 15 saniyeye çýktý. 50. kilometrede zaman farký 2 dakika 50 saniye olarak verildi. Bu arada Sakarya Büyükþehir Belediyespor Takýmý'ndan Emre Yüce yarýþý býraktý.

TIRMANIÞ PRÝM KAPISI SONUÇLARI

Etabýn 61,5'inci kilometresinde ilk týrmanýþ prim kapýsý geçildi. Üçüncü kategoriden puan veren prim kapýsýndan ilk üç içinde þu sporcular geçti:

1-Vinzent Dorn (Bike Aid)

2- Petros Mengs (Beykoz Belediyespor)

3-Samet Bulut (Beykoz Belediyepor)

Samet, çekiþtiði rakibi Vinzent'in altýna düþtü. Gözler etabýn ikinci týrmanýþ kapýsýna çevrildi. Ne yazýk ki ikinci týrmanýþ kapýsýnda da Samet gerekli puanlarý alamadý ve Kýrmýzý Mayodan düþtü. Büyük ihtimalle Bike Aid sporcusu Vinzent Dorn Kýrmýzý Mayo'nun da sahibi olacak.

SPRÝNT PRÝM KAPISI SONUÇLRI

1-James Whelan (Q36.5)

2-Owen Geleijn (TDT-Unibet)

3-Manuele Tarozzi (Bardiani)

ÝKÝNCÝ TIRMANIÞ PRÝM KAPISI SONUÇLARI

1-Vinzent Dorn (Bike Aid)

2- James Whelan ((Q36.5)

3-Calum Johnston (Caja Rual)

4-Manuele Tarozzi (Bardiani)

TÜRKÝYE GÜZELLÝKLERÝ PRÝM KAPISI SONUÇLARI

1-Vinzent Dorn (Bike Aid)

2-James Whelan (Q36.5)

3- Calum Johnston (Caja Rual)

ETABA ÞÝDDETLÝ RÜZGAR DAMGASINI VURDU

Saat 12.45'te verilen startla 168 bisikletçi Bodrum için yola çýktý. Yarýþ Direktörü Mutlu Erçevik start öncesi sert rüzgarýn yarýþýn dengelerini deðiþtireceðini söyledi. Pelotonda bölünmelere neden olacak sert rüzgar özellikle Yataðan bölgesinde sporculara epey zor anlar yaþattý. Bu nedenle bugün sprint finiþinin beklenmediði de belirtildi. Çok teknik olan iniþ ve çýkýþlarda bisikletçileri bu etapta zorlayan faktörler arasýndaydý.

SON METRELERDE BÜYÜK ÇEKÝÞME

Etabýn son 5 kilometresine 4 sporcu girdi. Son 400 metrede atak yapan Tobias Andresen etabý birinci bitirdi.

4. ETAP SONUNDA MAYOLAR SAHÝPLERÝNÝ BULDU

Genel klasman liderine verilen Spor Toto sponsorluðundaki Turkuaz Mayo'yu DSM-firmenich takýmýndan Tobias Lund Andresen elde etti. Belçikalý sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Baþkaný Emin Müftüoðlu giydirdi.

Puan klasmaný liderine verilen Mosso sponsorluðundaki Yeþil Mayo'yu Polti Kometa Takýmýndan Giovanni Lonardi elde etti. Sporcuya mayosunu Cumhurbaþkanlýðý Raporatörü Baki Ýlgün giydirdi.

Daðlarýn Kralý klasmaný liderine verilen Turkish Airlines Kýrmýzý Mayo'yu Bike Aid takýmýndan Vinzent Dorn kazandý. Sporcuya mayosunu Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaþkaný Metin Cengiz takdim etti.

Türkiye Güzellikleri klasmaný liderine verilen goturkiye.com sponsorluðundaki Beyaz Mayoyu Bike Aid takýmýndan Vinzent Dorn kazandý. Sporcuya mayosunu Muðla Ýl Emniyet Müdürü Ali Canbolat ve Muðla Ýl Jandarma Komutaný Yenalmaz giydirdiler.

YENÝ MAYOLAR ÞU SPORCULAR ARASINDA DAÐILDI

Etap sonrasý mayolar þu sporcular arasýnda daðýldý. Türkiye Güzellikleri ve Daðlarýn Kralý Mayosu Vinzent Dorn'a geçti. Yeþil Mayo Giovanni Lonardi'de kaldý. Turkuaz Mayo yine el deðiþtirdi ve Tobias Andresen'e geçti.

YARIN 177.9 KÝLOMETRELÝK BODRUM-KUÞADASI KOÞULACAK

59.Cumhurbaþkanlýðý Türkiye Bisiklet Tur'unun beþinci gününde yarýn 177,9 kilometrelik Bodrum-Kuþadasý etabý ile devam edilecek.