9. Deniz Kýzý Kadýn Yelken Kupasý'nda yüzlerce kadýn iyiliðe yelken açtý
ABONE OL

2016 yýlýndan bu yana düzenlenen ve Türkiye'nin ilk ve tek kadýn yelken yarýþý olan Deniz Kýzý Kadýn Yelken Kupasý'nýn dokuzuncusu 20 Ekim Pazar Günü gerçekleþti.

Hepsiburada ana sponsorluðunda, BAUISC iþ birliði ile düzenlenen 9. Deniz Kýzý Kadýn Yelken Kupasý'nda kurumsal, bireysel ve üniversite kadýn yelken takýmlarý yarýþtý. Kupa'ya bu yýl Akkök Holding, Anne Çocuk Eðitim Vakfý, Arel Denizcilik, Atak Akademi - Volitan, Bahçeþehir Üniversitesi, Boðaziçi Üniversitesi, Burgan Bank, BSH Ev Aletleri, Doðuþ Üniversitesi, Hepsiburada, HDA Power - Gemini , Ýstanbul Teknik Üniversitesi, Lipton Luce, Logo Yazýlým, Mare Sailing, Media Markt, Make-A-Wish Türkiye, MSI, Nissan, Piri Reis Üniversitesi,, Sahibinden.com, Samsun Yelken Kulübü, Shape Club – Bonetastic, Tüpraþ ve Unilever kadýn yelken takýmlarý katýldýlar.

Kalamýþ - Adalar parkurunda coðrafi olarak düzenlenen Kupa'da IRC 0 - IRC I – IRC II Overall þampiyonluðunu Akkök Holding Kadýn Yelken Takýmý, IRC III – IRC IV þampiyonluðunu ise HDA Power - Gemini Kadýn Yelken Takýmlarý aldý.

Her yýl "Ýyiliðe Yelken Açýyoruz" mottosuyla kadýn ve çocuk odaklý sivil toplum kuruluþlarýnýn desteklendiði Kupa'da bu yýl Anne Çocuk Eðitim Vakfý (AÇEV) ve Make-A-Wish Türkiye'ye katký saðlandý. Make-A-Wish Türkiye Derneði, Van'da yaþayan üniversiteli genç kýzlarýn bir araya gelerek oluþturduðu yelken takýmýnýn yarýþa katýlýmýna destek olarak bir hayali gerçekleþtirdi.

Tüm spor dallarýnda olduðu gibi yelkencilikte de kadýnlarýn baþarýsýný gösterebilecekleri bir alan yaratmak için yelken ekosistemine yeni bir bakýþ açýsý getirdiklerini belirten Organizasyon Komite Üyeleri Arzu Çekirge Paksoy, Diana Misim ve Serap Gökçebay "Bugüne kadar 70'e yakýn takýmdan 900'den fazla kadýn yelkencinin yarýþtýðý organizasyon ile yelkencilik ekosistemine katký saðlýyoruz. Bugünkü yarýþta Samsun ve Van'dan gelen kadýn yelkenciler de vardý. Ülkemizin farklý þehirlerinden gelen birbirinden baþarýlý yelken sevdalýsý kadýnlarýn rüzgar ve doðayla uyumuna tanýk olmak bizi çok heyecanlandýrýyor. 9. Deniz Kýzý Kadýn Yelken Kupasý'nýn ana sponsoru Hepsiburada'ya ve diðer tüm destekçilerimize teþekkür ederiz" dedi.

Hepsiburada Ýnsan Kaynaklarý ve Müþteri Deneyiminden Sorumlu Grup Baþkaný Esra Beyzadeoðlu, "Hepsiburada olarak, kadýnlarýn sadece iþ dünyasýnda deðil, spor, sanat ve sosyal alanlarda da baþarýlarýný göstermelerini önemsiyoruz. Deniz Kýzý Yelken Kupasý gibi projeler, kadýnlarýn gücünü ortaya koyarken onlarýn yeteneklerini ve potansiyellerini daha geniþ kitlelere ulaþtýrmamýza da olanak tanýyor. Bu tür giriþimlerle, toplumsal cinsiyet eþitliðini destekleyerek kadýnlarýn yaþamýn her alanýnda daha güçlü bir þekilde var olmasýný teþvik etmekten memnuniyet duyuyoruz. Ayrýca, Hepsiburada'da çalýþan sayýsýnýn kadýn-erkek eþitliði temelinde þekillendiðini ve bu dengeli yapýnýn toplumsal eþitliði destekleme misyonumuza katkýda bulunduðunu gururla belirtmek isteriz" dedi.

Kupa'ya A101, Eti Lifalif, Faselis, Hardline Naturals, Medicana, TürkMedya ve WeFOOD ayni sponsor oldu.

9. DENÝZ KIZI KADIN YELKEN KUPASI SONUÇLARI

20 Ekim 2024

OVERALL YARIÞ SONUÇLARI (Düzeltilmiþ Zamana Göre)

· IRC 0 - IRC I – IRC II Sýnýflarý Overall Þampiyonu – Akkök Holding

· IRC III – IRC IV Sýnýflarý Overall Þampiyonu – HDA Power - Gemini

IRC 0 SINIFI SONUÇLARI

* IRC 0 Birincisi - Univeler

IRC I SINIFI SONUÇLARI

· IRC I Birincisi – Akkök Holding

· IRC I Ýkincisi – MSI

· IRC I Üçüncüsü – Logo Yazýlým

IRC II SINIFI SONUÇLARI

· IRC II Birincisi – Tüpraþ

· IRC II Ýkincisi – Media Markt

· IRC II Üçüncüsü – Burgan Bank

IRC III SINIFI SONUÇLARI

· IRC III Birincisi – HDA Power - Gemini

· IRC III Ýkincisi – Lipton Luce

· IRC III Üçüncüsü – Shape Clup – Bonetastic

IRC IV SINIFI

· IRC IV Birincisi – Mare Sailing

· IRC IV Ýkincisi – Boðaziçi Üniversitesi

DESTEK (GEZGÝN) SINIFI

· Destek Sýnýfý Birincisi – Piri Reis Üniversitesi

· Destek Sýnýfý Ýkincisi – AÇEV

· Destek Sýnýfý Üçüncüsü – BSH Ev Aletleri

  • 9. DENÝZ KIZI KADIN YELKEN KUPASI
  • Akkök Holding Kadýn Yelken Takýmý
  • Gemini Kadýn Yelken Takýmý