MAÇ SONUCU: Polonya 2-1 Türkiye
ABONE OL

A Milli Takýmýmýz, EURO 2024 öncesi son hazýrlýk maçýnda Polonya ile karþý karþýya geldi. Narodowy Stadý'nda oynanan maçý milliler 2-1 kaybetti.

Polonya, 12. dakikada Swiderski'nin golüyle 1-0 öne geçti. A Milli Takýmýmýz, Barýþ Alper Yýlmaz'ýn 77. dakikada attýðý golle eþitliði yakaladý. Polonya, 90. dakikada Zalewski'nin golüyle 2-1 öne geçti. Maçta baþka gol çýkmadý ve milliler mücadeleyi 2-1 kaybetti.

Polonya'da Robert Lewandowski ve Swiderski, sakatlanarak karþýlaþmaya devam edemedi.

A Milli Futbol Takýmý, özel müsabakada rakibi Polonya ile 31 yýl sonra ilk kez karþý karþýya geldi.

Türkiye ile Polonya, bu müsabakayla tarihlerinde 18. kez karþý karþýya geldi.

Milliler, geride kalan 18 müsabakada, 3 galibiyet elde ederken, 3 maç berabere bitti, Polonya ise 12 kez galip geldi.

Türkiye, EURO 2024'te ilk maçýný 18 Haziran'da Gürcistan ile oynayacak. Polonya ise 16 Haziran'da Hollanda ile karþý karþýya gelecek.

MONTELLA'DAN DEÐÝÞÝKLÝKLER

Ýtalya maçýnýn baþlangýç kadrosunda yer alan Altay Bayýndýr, Zeki Çelik, Ozan Kabak, Oðuz Aydýn, Yusuf Yazýcý, Kenan Yýldýz ve Barýþ Alper Yýlmaz'ýn yerine Polonya karþýsýnda Mert Günok, Samet Akaydýn, Salih Özcan, Ýrfan Can Kahveci, Orkun Kökcü, Kerem Aktürkoðlu ve Semih Kýlýçsoy ilk 11'de sahaya çýktý.

Kaan Ayhan, Mert Müldür, Abdülkerim Bardakcý ve Hakan Çalhanoðlu ise Ýtalya maçýndan sonra Polonya karþýsýnda da ilk 11'de þans buldu.

Milli takýmýn yedek kulübesinde de Altay Bayýndýr, Uðurcan Çakýr, Yasin Özcan, Merih Demiral, Okay Yokuþlu, Arda Güler, Cenk Tosun, Yusuf Yazýcý, Ýsmail Yüksek, Kenan Yýldýz, Ferdi Kadýoðlu, Barýþ Alper Yýlmaz, Yunus Akgün ve Bertuð Yýldýrým görev bekledi.

Zeki Çelik ve Ahmetcan Kaplan ise sakatlýklarý nedeniyle kadroda yer alamadý.

SEMÝH KILIÇSOY ÝLK KEZ 11'DE

Milli takýmýn genç oyuncularýndan Semih Kýlýçsoy, A Milli Takým formasýyla ilk kez bir maçta ilk 11'de sahaya çýktý.

Teknik direktör Vincenzo Montella, Ýtalya karþýlaþmasýnýn ikinci yarýsýnda ilk kez A Milli Takým'da þans verdiði Semih'i Polonya karþýsýnda ilk 11'de sahaya sürdü.

YASÝN ÖZCAN MAÇ KADROSUNDA!

Ümit Milli Takýmý'nýn aday kadrosunda bulunan savunma oyuncusu Yasin Özcan, A Milli Takýmý'nýn Polonya ile yapacaðý özel maçýn müsabaka kadrosuna dahil edildi.

Genç futbolcu, ilk 11'de yer almazken, yedekler arasýnda forma þansý bekledi.

BAKAN BAK'TAN MÝLLÝ TAKIMA ZÝYARET!

Gençlik ve Spor Bakaný Osman Aþkýn Bak ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Baþkaný Mehmet Büyükekþi, Polonya maçý öncesi baþkent Varþova'da kamp yaptýklarý otelde A Milli Takým Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve oyuncular ile bir araya geldi. Ziyarette TFF Baþkan Vekili, Ýcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA Ýliþkileri ve Dýþ Ýliþkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröðüt ve Milli Takýmlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altýntop da yer aldý.

Montella ile kýsa bir süre sohbet ederek Avrupa Þampiyonasý öncesi takýmýn durumu hakkýnda bilgi alan Bakan Bak ile Baþkan Büyükekþi, tek tek oyuncularla da görüþerek Polonya maçý için baþarý diledi. Montella ve ay-yýldýzlý futbolcular, destekleri için Bakan Osman Aþkýn Bak ve TFF Baþkaný Mehmet Büyükekþi'ye teþekkür etti.

MAÇTAN DAKÝKALAR

A Milli Futbol Takýmý'nýn deplasmanda Polonya ile oynadýðý hazýrlýk maçýnýn ilk yarýsý ev sahibi takýmýn 1-0 üstünlüðüyle sona erdi.

12. dakikada Polonya öne geçti. Samet'in kafa ile hatalý indirdiði topu, ceza sahasýnda kapan Lewandowski, boþ pozisyondaki Swiderski'ye pasýný attý. Swiderski de yakýn mesafeden ayak içiyle meþin yuvarlaðý aðlara gönderdi: 1-0.

19. dakikada milli takým beraberliðe yaklaþtý. Hakan'ýn savunma arkasýna gönderdiði pasa hareketlenen Kerem, ceza sahasýna girdi. Kerem'in sað çaprazdan þutunda, meþin yuvarlak kaleci Szczesny'den döndü.

25. dakikada ay-yýldýzlý ekip bir kez daha etkili geldi. Ýrfan'dan aldýðý pasla ceza sahasýnda topla buluþan Hakan Çalhanoðlu'nun sað çaprazdan sert þutunda, meþin yuvarlak ters direk dibinden auta gitti.

Karþýlaþmanýn ilk yarýsýný Polonya 1-0 önde tamamladý.

55. dakikada Polonya savunmasýnýn arkasýna attýðý topu kapan Barýþ Alper, ceza sahasýna girdi, vuruþunda kaleci Szczesny meþin yuvarlaðý son anda kornere çeldi.

63. dakikada geliþen Türkiye ataðýnda, Polonya ceza sahasý önünde Barýþ Alper ile verkaç yapan Arda, topu önünde buldu. Arda'nýn ayak içiyle geliþine sert þutunda topu kaleci Szczesny çeldi, ardýndan savunma tehlikeyi uzaklaþtýrdý.

67. dakikada sol kanattan hýzlý geliþen Polonya ataðýnda, Szymanski, sað kanattan ceza sahasýna hareketlenen Urbanski'ye pasýný attý. Urbanski, kaleciyle karþý karþýya kaldý, þutunda Mert ayaklarýyla gole izin vermedi.

77. dakikada Türkiye beraberliði yakaladý. Sað kanattan geliþen atakta, Kenan'dan pasý alan Barýþ Alper'in Polonya ceza sahasý ön çizgisi üzerinden dönerek þutunda, meþin yuvarlak köþeden aðlarla buluþtu: 1-1.

79. dakikada ay-yýldýzlý ekip öne geçme þansýný kullanamadý. Kalesini terk edip ceza sahasýnýn dýþýna çýkan Szczesny'den topu kapan Kerem'in taç çizgisine yakýn bölgeden þutunda, meþin yuvarlak üst direðe çarpýp auta gitti.

87. dakikada ev sahibi takým tehlikeli geldi. Savunma arkasýna atýlan topu kapan Piatek, ceza sahasýna girdi, yerden sert þutunda kaleci Mert saðýna çok iyi uzandý ve gole izin vermedi.

90. dakikada Polonya öne geçti. Savunmada Merih Demiral'dan topu kapan Zalewski, sol kanattan ceza sahasýna girip, açýsýný düzeltti, köþeye çektiði þutta meþin yuvarlak aðlara gitti: 2-1.

Karþýlaþmayý Polonya 2-1 kazandý.

Stat: PGE Narodowy

Hakemler: Balazs Berke, Vencel Toth, Balazs Szert (Macaristan)

Polonya: Szczesny, Bednarek, Dawidowicz (Dk. 46 Salamon), Kiwior, Frankowski, Piotrowski (Dk. 46 Sebastian Szymanski), Slisz (Dk. 78 Damian Szymanski), Zielinski (Dk. 46 Moder), Zalewski, Swiderski (Dk. 19 Piatek), Lewandowski (Dk. 33 Urbanski)

Türkiye: Mert Günok, Kaan Ayhan (Dk. 61 Merih Demiral), Samet Akaydýn, Abdülkerim Bardakcý, Mert Müldür, Salih Özcan (Dk. 61 Okay Yokuþlu), Hakan Çalhanoðlu (Dk. 71 Kenan Yýldýz), Ýrfan Can Kahveci (Dk. 46 Arda Güler), Orkun Kökcü, Kerem Aktürkoðlu (Dk. 83 Cenk Tosun), Semih Kýlýçsoy (Dk. 46 Barýþ Alper Yýlmaz)

Goller: Dk. 12 Swiderski, Dk. 90 Zalewski (Polonya), Dk. 77 Barýþ Alper Yýlmaz (Türkiye)

Sarý kartlar: Dk. 47 Salamon, Dk. 67 Slisz (Polonya), Dk. 51 Barýþ Alper Yýlmaz, Dk. 76 Orkun Kökcü (Türkiye)