A Milliler, Karadað'ý konuk edecek
ABONE OL

UEFA Uluslar B Ligi 4'üncü Grup'ta Türkiye, Samsun Yeni 19 Mayýs Stadyumu'nda Karadað'ý konuk edecek. 21.45'te baþlayacak karþýlaþmada Ýtalya Futbol Federasyonu'ndan Daniele Chiffi düdük çalacak. Chiffi'nin yardýmcýlýklarýný Alessio Berti ve Luigi Rossi üstlenecek.

Uluslar Ligi'nde ilk 2 maçý 4 puanla geçen Ay-yýldýzlýlar, +2 averajla grupta liderlik koltuðunda oturuyor. Ayný puana sahip Galler ise +1 averajla ikinci sýrada. Milli takýmýn rakibi Karadað ise grubun puansýz tek takýmý. Vincenzo Montella ve öðrencileri, Karadað ile Ýzlanda maçlarýný kayýpsýz geçerek liderliðini sürdürmek istiyor.

KARADAÐ ÝLE 5'ÝNCÝ MAÇ

A Milli Futbol Takýmý, Karadað ile 5'inci kez karþý karþýya gelecek. Daha önce 2'si özel olmak üzere 4 maçta Karadað'a rakip olan Ay-yýldýzlýlar, bu maçlarda hiç maðlup olmadý. 2016 yýlýnda oynanan özel maçta rakibini 1-0 maðlup eden milliler, 2018 yýlýnda oynanan özel maçta ise rakibi ile 2-2 berabere kaldý. 2022 Dünya Kupasý Elemeleri'nde Karadað ile ayný grupta olan Türkiye, Vodafone Park'ta 2-2 berabere kaldýðý rakibini deplasmanda 2-1 maðlup etmeyi baþarmýþtý.

ATAKAN KARAZOR ÝLK KEZ KADRODA, AHMED KUTUCU 4 YIL SONRA DÖNDÜ

A Milli Futbol Takýmý'nda Almanya Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'ta forma giyen Atakan Karazor, ilk kez aday kadroya dahil edildi. Milli takým tercihini Türkiye'den yanan kullanan 27 yaþýndaki orta saha oyuncusu, A Milli Takým Teknik Direktörü Vincenzo Montella tarafýndan milli takýma davet edildi. Öte yandan Eyüpspor ile iyi bir sezon baþlangýcý yapan Ahmed Kutucu da 4 yýllýk aranýn ardýndan milli takýma döndü. Son olarak 2020 yýlýnda Uluslar Ligi'nde Sýrbistan ile oynanan maçýn kadrosunda yer alan 24 yaþýndaki Ahmed, 4 yýlýk ara sonrasýnda milli takýmda yer buldu.

MERT GÜNOK VE ÝSMAÝL YÜKSEK KADRODAN ÇIKARTILDI

A Milli Futbol Takýmý'nda Karadað ve Ýzlanda maçlarý öncesinde Mert Günok ve Ýsmail Yüksek, aday kadrodan çýkartýldý. Sakatlýðý nedeniyle kadrodan çýkartýlan tecrübeli file bekçisi Mert Günok'un yerine bu sezon Eyüpspor'da iyi bir sezon geçiren Berke Özer, milli takým kafilesine dahil edildi.

MUHTEMEL 11

A Milli Futbol Takýmý'nýn Karadað'ý konuk edeceði karþýlaþmada Mert Günok'un yokluðunda Uðurcan Çakýr eldivenleri devralacak. Savunma dörtlüsünü; Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcý ve Ferdi Kadýoðlu'nun oluþturmasý beklenirken, orta alanda Hakan Çalhanoðlu ve Orkun Kökçü ikilisi þans bulabilir. Hücum hattýnýn saðýnda Yunus Akgün, 10 numara Arda Güler, sol kanatta ise Kerem Aktürkooðlu'nun formasý giymesi büyük olasýlýk. Montella'nýn gol yollarýndaki tercihinin ise Barýþ Alper Yýlmaz olmasý bekleniyor.

  • UEFA B Ligi
  • Karadaðý
  • Samsun Yeni 19 Mayýs Stadý