Abdullah Avcý için iþler tersine döndü
ABONE OL

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasýnda Corendon Alanyaspor'a 3-1 yenilen Trabzonspor'un, teknik direktör Abdullah Avcý yönetiminde deplasmandaki baþarýlý grafiði tersine döndü.

Ligin 9. haftasýnda yine Corendon Alanyaspor maçýyla yeniden görev verilen Abdullah Avcý yönetiminde bordo-mavililer, ilk 6 dýþ saha maçýnda 4 galibiyet, 2 beraberlik ile 14 puan toplayarak 2,33 puan ortalamasýyla maçlarýný oynadý.

Karadeniz ekibi, son haftalarda ise deplasman baþarýsýný sürdüremedi. Bordo-mavili takým son 5 deplasman müsabakasýnda birer galibiyet, beraberlik ve 3 maðlubiyet ile 4 puan olarak 0,8 gibi düþük puan ortalamasý yakalayabildi.

DIÞ SAHA MAÇLARI

Trabzonspor, Abdullah Avcý yönetiminde ilk 6 deplasman maçýnda Ankaragücü'nü 1-0, Ýstanbulspor'u 3-0 (hükmen), Gaziantep FK'yi 3-1, Fenerbahçe'yi 3-2 yenerken EMS Yapý Sivasspor ile 3-3, VavaCars Fatih Karagümrük ile 0-0 berabere kaldý.

Son 5 dýþ saha maçýnda ise Siltaþ Yapý Pendikspor'u 2-0 yenen, Bitexen Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan bordo-mavili takým, Çaykur Rizespor'a 1-0, Beþiktaþ'a 2-0, Corendon Alanyaspor'a 3-1 maðlup oldu.

3 MAÇLIK ÝSTÝKRARINI KORUYAMADI

Trabzonspor, Corendon Alanyaspor yenilgisiyle galibiyet serisini de sürdüremedi.

Ligde sahasýnda Atakaþ Hatayspor ve deplasmanda Siltaþ Yapý Pendikspor'u 2-0, evinde Yukatel Adana Demirspor'u da 1-0 yenen bordo-mavililer, 75 hafta sonra art arda 4 maç kazanma fýrsatýný deðerlendiremedi.

En son 2021-2022 sezonunun 23. ile 27. haftalarý arasýnda 5 maç üst üste kazanan bordo-mavililer, daha sonraki dönemde hiç 4 veya üzeri maç art arda kazanma baþarýsý gösteremedi.