Abdullah Avcý: Örnek bir kupa finali oldu
ABONE OL

Ziraat Türkiye Kupasý finalinde Beþiktaþ'a 3-2 yenilerek ikincilikle yetinen Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcý, üzgün olduklarýný dile getirdi.

Atatürk Olimpiyat Stadý'nda oynanan müsabakanýn ardýndan düzenlenen basýn toplantýsýnda konuþan Avcý, Beþiktaþ'ý tebrik etti.

"RAKÝBE UZAK KALDIK"

Maçýn dengeli baþladýðýný belirten Abdullah Avcý, "13. dakikada oyun dengede giderken öne geçtik. 20. dakikadan sonra Beþiktaþ oyunu aldý ya da biz verdik. Rakibe uzak kaldýk, oynamalarýna izin verdik. Topa sahip olarak bizden daha iyi oynadýlar. Topu, bize geçtiði bölümde çabuk kaybettik. Ýkinci toplarý alamadýk. Devreye 1-0 önde girsek oyuna daha fazla müdahale edebilirdik." ifadelerini kullandý.

Ýkinci yarýnýn baþýnda yedikleri golle geriye düþtüklerini aktaran deneyimli teknik adam, "Oyunu elimize alarak skoru 2-2'ye getirdik. Gol atabileceðimiz pozisyonlar vardý. Bir topu kýsa düþürerek rakibe verdik. Rakip de bunu deðerlendirdi. Üzgünüz. Taraftarýmýz buraya geldi. Kupayý kazanmayý çok istiyorduk. Maalesef olmadý. Güzel bir final oldu. Festival havasýnda geçti. Örnek bir kupa finali oldu." diye konuþtu.

Yarýþmaya ve geliþmeye devam edeceklerine vurgu yapan Abdullah Avcý, "Finalleri oynamak kolay deðildir. Bu finalleri oynamak önemli bir deneyimdir. Oyuncularýn zihinsel olarak adapte olmalarý gerekiyor. Anlar futbolda çok önemli. Bazen deðerini fark edemiyoruz. Trabzonspor, çok büyük bir kulüp. Yarýþan bir kulüp. Sürdürülebilir ve yarýþabilir bir Trabzonspor için çalýþýyoruz." þeklinde görüþ belirtti.