Abdullah Avcý: Son haftalarýn en domine oyununu oynadýk
ABONE OL

Trendyol Süper Ligi'nin 25. haftasýnda Trabzonspor, sahasýnda Hatayspor'u 2-0 maðlup etti. Karþýlaþmanýn ardýndan düzenlenen basýn toplantýsýnda konuþan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcý, Beþiktaþ maçýyla gelen iyi oyun oynadýklarýný olduðunu belirterek, "Biz taraftarlarýmýzý üzmüþ olabiliriz. Taraftarlarýn ne hissettiðini bilen bir insaným. Sað duyulu insanlarýn destek verdiklerini biliyoruz. Geçiþ döneminde iniþler-çýkýþlar olabilir. Ulaþýlabilir hedefi 3'lük olarak dedik. Çok kadro zafiyetleri yaþamamýza raðmen hep oyunun içinde kalmaya özen gösterdik. Transfer dönemini Trabzonspor çok hassas düþünerek Trabzonspor'a zarar vermeden planlamaya çalýþtýk. Ara transferler zordur. Milyon Eurolarýn döküldüðü bir dönemde Trabzonspor'a zarar vermemek için çalýþtýk. Meunier, tek oyuncu transferi yaptýk. Katký saðlýyor. Gerçek deðerleri olmayan paralarý harcamamak için mayýs ayýnda transferlerimizi yapacaðýz. Son haftalardaki en domino oyunu oynadýk. Her þeyi oyunun içinde denedik ve bunun karþýlýðýný aldýk" ifadelerini kullandý.

"BARDHÝ, TEKLÝF ALMASINA RAÐMEN GÝTMEDÝ"

Maç içerisinde yapýlan protestolarýn oyuncuya ve oyuna katký saðlamadýðýný belirten Avcý, "Oyunun içinde yapýlan protestolarý oyuncuya ve oyuna katký saðlayamayacaktýr. Bardhi Avrupa'dan transfer teklifi almasýna raðmen takýmý yalnýz býrakmamak için gitmedi ve kaldý" dedi.

"DÜZGÜN ZEMÝNDE OYUNUN KALÝTESÝ ARTIYOR"

Afrika Kupasý'nda final oynayan oyuncularýyla ilgili olarak ise Avcý, "Oyuncularýmýz 1 aydýr Afrika Kupasýnda. Performans departmaný oyuncularýn verilerini istedi. Onlar geldikten sonra bir karar vereceðiz. Ankara'da oynanan maçta zeminlerle ilgili açýklama yapmýþtým. Ben Türk futbolunun her platformunda çalýþtým. Düzgün zeminde oyunun kalitesi artýyor. Sporcu saðlýðý için bunu istiyoruz. TFF bunu dikkate aldý. Bu oyunun iyileþtirme gücü var. Bütün paydaþlar olarak katký saðlanmasý gerekiyor" dedi.

"SANCILI SÜREÇTE UMUT'TAN FAYDALANMAMIZ GEREKÝYOR"

Daha önce kadro dýþý býrakýlan ve affedilen Umut Bozok ile ilgili olarak ise Avcý, "Umut Bozok, iniþler-çýkýþlar yaþadý. Ýnsanlar ayrýlmak isteyebilirler, transferi gerçekleþmedi. Onunla toplantý yaptýk. Ýyileþtiðini ve buranýn içinde olmak istedi. Kulübün oyuncusu, sancýlý süreçte ondan faydalanmamýz gerekiyor. Taraftarlarýmýz ona destek olacaktýr" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörlüðü zor bir iþ olduðunu belirten Avcý, sözlerini þöyle tamamladý: "Bu süreci çalýþarak geçiriyorum. Maç kazanmak iyidir. Ulaþabilir hedefimizde bir sapma yok. Algýlarla iþ yapmýyoruz. Önümüzdeki sezonun planlamasýný yapýyoruz. Beþiktaþ'ta hoca deðiþikleri yaþandý ama ne deðiþti o yüzden algýlarla deðil. Trabzonspor'a destek vermeliyiz bana deðil" dedi.