Abdullah Avcý: Süper Kupa'dan beri TFF'nin sesi çýkmýyor
ABONE OL

Ziraat Türkiye Kupasý son 16 turunda Gençlerbirliði'ni uzatmalar sonunda 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcý, "Trabzonspor vazgeçmez, vazgeçmeden devam edecek." dedi.

Avcý, maçýn ardýndan düzenlenen basýn toplantýsýnda, kötü zemine dikkati çekerek, "Doðal felaketler, pandemi oluyor ama futbol yine oynanýyor. Biz, futbol ailesi olarak insanlar üzerinde iyileþtirme gücü olan oyuna ayný þekilde yardýmcý oluyor muyuz? Bu zeminde ne Ankaragücü, ne Erzincanspor ne de Gençlerbirliði oynamak istiyor." diye konuþtu.

"TFF HASTALANDI DÝYE DÜÞÜNÜYORUM"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafýndan zeminlerin kontrol edilmesi gerektiðini dile getiren Avcý, þöyle devam etti:

"Türk futbolunun geliþimine katký saðlayabilmek için bunun standart hale gelmesi lazým. Bugün yediðimiz golü görüyorsunuz, top dýþarý çýkarken zeminden içeri giriyor. Sakatlanma riski çok yüksek. Sadece burasý deðil. TFF bu konuyla ilgili ne yapýyor? Uzun zamandýr bir bilgilendirme yok. Hatta Süper Kupa finalinden sonra hiç sesleri çýkmýyor, hastalandýlar diye düþünüyorum. Ýstanbul'da maça gidiyoruz, Esenyurt'ta oynuyoruz. Kriterlere hiç uygun deðil, zemin çok kötü. Sonra o takým iki hafta sonra olimpiyat stadýnda oynuyor. Buna müsaade ediliyor. Bir deplasmana gidiyorsun, bir taraf tamamen duvar. Marka deðeri nerede? Tribünler bomboþ, kimse maça gelmiyor. Lütfen bu oyunun güzel tarafýna, futbol ailesi olarak hepimiz katký saðlayalým."

Oyuncularýný tebrik eden Avcý, "Bu þartlar altýnda bence iyi oynadýlar. Ýlk geçiþte golü yedik. Geçiþ takýmýna karþý oynadýk. Gençlerbirliði takýmýný da tebrik ediyorum. Sinan hoca Türk futboluna yeni bir teknik adam vizyonu katacak diye düþünüyorum. Oyun içinde deðiþiklikler yapabiliyor." ifadelerini kullandý.

"VAZGEÇMEDEN DEVAM EDECEÐÝZ"

Trabzonspor'un bir geçiþ döneminden geçtiðini belirten baþarýlý teknik adam þu sözleri kullandý;

"Trabzonspor vazgeçmez, vazgeçmeden devam edecek. Bu geçiþ döneminde taraftarýn Trabzonspor'a sonuna kadar destek olacaðýna inanýyorum. Onlarýn desteðiyle bu süreçten geçeceðimizi düþünüyoruz. Trabzonspor'da çok önemli duygular yaþadým. Ben Trabzonspor'a borçluyum, Trabzonspor bana borçlu deðil. Büyük bir camia. Taraftar bize bu desteði verdiði sürece adým adým doðru iþler yapacaðýz. Geldiðimiz noktadan daha yukardayýz ama Trabzon'un beklentileri fazladýr. Bunu en iyi þekilde yapmaya devam edeceðiz."

TRANSFER SÖZLERÝ

Abdullah Avcý, transferle ilgili olarak, "Ben de istiyorum 7-8 tane iyi oyuncu alalým. Farklý oyunlar oynayalým. Þimdi 8 tane oyuncu alýp kulübü mü borçlandýralým, yoksa bu süreci doðru mu geçelim. Trabzonspor aldýðý oyuncuyu iki sene bekleyemez." sözlerini sarf etti.