Abdullah Avcý: Trabzonspor en zirveye, en tepeye koþacak
ABONE OL

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcý, Türkiye Spor Yazarlarý Derneði (TSYD) Trabzon Þubesi'nin hazýrladýðý aylýk dergiye açýklamalar yaptý. Saha içindeki provokasyon ve sahanýn dýþýndaki söylemlerin futbola büyük zararlar verdiðini savunan tecrübeli teknik adam, lige iyi baþlayan bordo-mavili takýmýn hedefleri ile ilgili de, "Transfer yapmasa da sahaya çýktýðý an rakipleri Trabzonspor'un þampiyonluða oynayacaðýný bilirler. Trabzonspor formasý rakibine bunu hissettirir. Þampiyon olabilmek için elimizden gelen her þeyi yapacaðýz ve çalýþacaðýz. Trabzonspor'un hedefi bu ve böyle olmasý gerekiyor" dedi.

"TRABZONSPOR DOMÝNANT OYUNU ORTAYA KOYMALI"

Trabzonspor'un zirveye koçacaðýný ve bunu yaparken daha fazla dominant oyun ortaya koymasý gerektiðini kaydeden Avcý, "Modern futbolun olmazsa olmazý oyunun iki yönünü oynayabilmektir. Hem savunma hem hücumu yapabilmektir. Hücum oynarken dahil ya da set oynarken de rakip sahada oynarken de savunma güvenliðini alabilmek önemlidir. Bazen kendi oyuncu profiline göre, bazen rakibin analizine göre oyunun her iki yönünü, topun dýþarýda olduðu bölümü, duran toplarý ayrý bölümü santim santim hesaplanan bir oyuna dönmüþtür artýk futbol. Tabii ki Trabzonspor en zirveye, en tepeye koþacaktýr. Buna koþmak için de oyun içinde diðerlerinden daha fazla dominant oyunu ortaya koymalýdýr" diye konuþtu.

"FUTBOLUN ÜZERÝNDE ÇOK OYNANMAMALI"

Avcý, dünyadaki futbol sevgisinin giderek artacaðýna dikkat çekerek, "Futbol çok güzel bir oyun. Üzerinde çok oynanmasýna taraf olan biri deðilim. Belki oyunu hýzlandýrabilmek adýna maçý dört devreli hale getirebilirdim" deðerlendirmesinde bulundu.

"ALTYAPIDA VERÝMÝ ARTIRMAYA ÇALIÞIYORUZ"

Bordo-mavili takýmýn altyapýsýný güçlendirmek için çalýþmalar yaptýklarýný da söyleyen Abdullah Avcý, "Öncelikle yeni yapýlan Özkan Sümer Akademimizin içini iyi bir þekilde dizayn etmeye, daha verimli hale getirmeye çalýþýyoruz. Teknolojinin, bilimin, ölçümlerin, departmanlarýn profesyonelce olduðu bir akademi yapýp bu topraklardan gelen verimi artýrmaya çalýþýyoruz. Hýzla yoðun bir þekilde çalýþýyoruz. Onlar gidip geliyor, biz gidiyoruz, yöneticilerimiz hýzlý çalýþmalar yapýyor. Sezon boyunca bütün materyallerden yararlanan altyapýmýzý oluþturacaðýmýzý düþünüyoruz" ifadelerini kullandý.