Abdullah Avcý'dan maç sonu açýklamalar! ''Ýsmail Kartal'la konuþtum''
ABONE OL

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcý, 3-2 kaybettikleri Fenerbahçe maçýnýn ardýndan açýklamalarda bulundu.

"SAHADA KALALIM"

Maç sonundaki olaylar hakkýnda konuþan Avcý, "Sahanýn içinde kalalým yine. Onla ilgili kalalým. Daha saðlýklý olacak. Þampiyonluða giderken gerginlikler fazladýr, bireysel performanslar öne çýkar. Önde þiddetli baský yapalým dedik. Rakibi baský altýna almak istedik. 15 dakika baskýyý doðru yapamadýk, rakibe temas edemedik, geriye püskürtmek gerekiyordu. Yediðimiz ilk golde orta sahanýn biri yayda, diðeri uzakta. Planladýðýmýz, Mendy'nin orta sahada olmasýyla ilgili düþündüklerimiz ilk 15-20 dakika karþýlýðýný vermedi. Sonra oyuna hakim olduk ama fazla bir þey üretemedik. Bardhi'yi alýp oyun daðýlýmýný daha doðru yaptýk. Sonuna kadar oyunda kalýrsak oyun bize dönecekti. Oyundaki aksiyonlarýmýz doðru, topa sahip olma yüzdemiz fazla, duran top, arkasýndan penaltý." dedi.

HAKEM PERFORMANSI

Hakem performansýný deðerlendiren Avcý, "Penaltý bilmiyorum, kýrmýzý kart olabilir mi? Bilgilendirme olursa sevinirim. Penaltýda kýrmýzý kart var mý yok mu? 2 tane net faul var üst üste Umut Bozok'a, devamýnda da gol var. VAR niye karýþmadý, merak ediyorum. Bilgilendirme olabilir." ifadelerini kullandý.

"BEN KONUÞARAK DÜZELTEMEM"

Son olarak maçý deðerlendiren Avcý, "2-0'dan 2-2 olacak durumu konuþacakken hem devre arasý hem maç sonu durumu konuþacaðýz. Bunu konuþmak istemiyorum. Konuþarak düzelmeyecek. Sahanýn içinde kalmaya devam edeceðiz. Devre arasýnda Ýsmail Kartal'a da dedim. Oyun içinde bir þey olmasýn, daha önce benzer þeyler yaþandý. Maçýn sonunda yaþadýklarýmýz üzüntü verici. Bu durumdan ne çýkacak merak ediyorum. MHK'si, PFDK'sinden toplam ne çýkacak bilmiyorum. Saha içinde kalacaðým. Oyuna dönüþ iyi. Lig üçüncüsüyüz, kupada yarý finaldeyiz. Oyuncularýmýz vazgeçmedi, geri döndü, kaybetmeyi hak etmedik." dedi.

"BÝZ DE ZARAR GÖRECEÐÝZ RAKÝP DE GÖRECEK HERHALDE"

Avcý, maçta yaþanan olaylara iliþkin de, "Devre arasý ve maç sonuyla ilgili üzüntülüyüm. Bunu senelerdir sahanýn içerisinde kalmaya çalýþan bir teknik adam olarak konuþuyorum. Konuþarak da deðiþtiremeyeceðim ama uzak kalmaya çalýþacaðým. Devre arasý Ýsmail hocaya da söyledim, lütfen saðduyulu olalým dedim. Karþýlýklý hiçbir þey olmasýn çünkü burada buna benzer çok þey yaþandý dedim. Ben sadece PFDK ne gibi kararlar verecek onu merak ediyorum. Biz de zarar göreceðiz rakip de görecek herhalde. Sonunu merak ediyorum." þeklinde konuþtu.

Türk futbolunun artýk tamamen kaosla beslendiði, gerginliklerin yaþandýðý þekle doðru ilerlediðini kaydeden Avcý, þu ifadeleri kullandý:

"Futbolun iyileþtirme gücü varken bu tam tersine çevriliyor. Hem maçý kaybettiðimiz hem de yaþanan olaylardan dolayý üzüntülüyüz. Ziraat Türkiye Kupasý ve Süper Lig üçüncülüðü hedefimizde net bir þekilde durduðumuzu da belirtmek istiyorum. Bugün daha rahat olmalýydýk. Þimdi belki de sahamýz kapanacak. Bu kadar olaylarýn sonucunda PFDK ne gibi kararlar verecek? Hiçbir þey bilmiyorum. Onun için üzüntülüyüm. 2-0'dan 3-2'ye dönebilecek oyunu veya rakibin kazandýðý oyunu konuþmamýz gerekirken saha dýþýna çýktýk yine. Üslubumuzu ve dilimizi deðiþtirmediðimiz sürece yüreðimiz ve kalbimizi de deðiþtiremeyiz."

Avcý, elinden geldiðince yaþanan olaylarý düzeltmeye çalýþtýðýný belirterek, "Ben Ýsmail hocayla devre arasýnda da maç sonunda da konuþtum. Bunlar insanlarýn üzerinde kötü izler býrakýyor. Elimizden geldiðince ve bu tür olaylarýn olmamasý için düzeltmeye çalýþtýk. Neler yaþandýðýnýn detaylarý raporlarda olacak. Oyuncularým ceza almasýn diye saha içini ayýrmaya çalýþtýk fakat oyunu deðil yine baþka bir þey konuþuyoruz. Biz olaylarýn bu noktaya gelmemesi için yardýmcý olmaya çalýþtýk, bilginiz olsun." deðerlendirmesinde bulundu.