Acun Ilýcalý: Birlik olduðumuz zaman yýkamayacaðýmýz bir duvar yok
ABONE OL

Fenerbahçeli iþ insaný Acun Ilýcalý, "Ben yeni bir Fenerbahçe için buradayým. Kendimize deðil, rakiplere korku salmak için buradayým. Birbirimize deðil, rakiplere korku salalým. En büyük biz olalým çünkü en büyüðüz. Baþkanýmýz söz vermiyor ama size söz veriyorum, burada hayatýmýzýn en büyük eðlencesini yaþayacaðýz. Hep birlikte Fenerbahçe'nin büyüklüðünü herkese ispat edeceðiz" dedi.

Fenerbahçe Olaðan Seçimli Genel Kurulu, Ülker Stadyumu'nda devam ediyor. Her daim tribünlerde yer alan biri olarak artýk yönetim kýsmýnda yer almaya hazýrlandýðýný söyleyen Ilýcalý, "Karþýnýzda olmak benim için büyük bir þeref. Bugüne kadar hep sizin olduðunuz taraftaydým. Bugün sizi buradan görmek, çok güzel. Bence birlik olduðumuz zaman yýkamayacaðýmýz bir duvar yok. Hayatým hep pozitiflikle geçti. Hayat boyu kendi kariyerimde yaþamadýðým mutluluk kalmadý. Beni bu dönemde en mutlu eden þeylerin baþýnda Fenerbahçe'nin baþarýlarý oldu. Ýyi ki Fenerbahçeliyim. Zor bir seçim dönemindeyiz. Baþkanýmýz böyle bir görev için beni çaðýrdýðýnda gurur duydum. Hevesle kollarý sývayarak 20 gündür bir görev yapýyorum. Seçimi kazanamazsak da gururla devredeceðimizi düþünüyorum" diye konuþtu.

"ÞÝMDÝ SIRA GELDÝ ÞAMPÝYONLUÐA"

Baþkan Ali Koç'un göreve geldiði Fenerbahçe ile þu anki Fenerbahçe arasýnda çok büyük farklar olduðunu aktaran Ilýcalý, "Benim geldiðim Fenerbahçe'de gördüðüm tabloda sayýn baþkanýmýz Ali Koç'u takdir etmem gerekiyor. Geldiðinde 600 milyon borç, maaþlar ödenmiyor, forma sponsoru bulunmuyor þeklinde bir tablo vardý. Benim geldiðim Fenerbahçe'de ise kadrosu güçlü, 1 maðlubiyetle geçen bir sezon. Þimdi sýra geldi þampiyonluða" ifadelerini kullandý.

"GÜÇLÜ, YENÝLMEZ, AVRUPA ÞAMPÝYONLUÐUNU KAZANAN FENERBAHÇE'YÝ HAYATA GEÇÝRMEK ÝÇÝN 24 SAAT ÇALIÞIYORUZ"

Birlik ve beraberlik çaðrýsý yapan Ilýcalý, "Baþkanýmýzýn takdiriyle Mario Branco, ben, hocamýz Jose Mourinho ve baþkanýmýz kollarý sývadýk. Güçlü, yenilmez, Avrupa þampiyonluðunu kazanan Fenerbahçe'yi hayata geçirmek için 24 saat çalýþýyoruz. Geleceðe bakmamýz lazým. Birbirimizi karalayarak aþaðýya çekmememiz lazým. Birlik olmamýz gerekiyor. Bu birlik de mutlaka oluþacak. Fikir ayrýlýklarý olabilir. Yarýn ya da öbür gün bu stadý dünyanýn en güzel atmosferine birlikte çevirelim" þeklinde konuþtu.

"YARIN BÝR GÜN MOURÝNHO ÝLE ÇALIÞIRSANIZ HOCAMIZIN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ"

Baþkan Adayý Aziz Yýldýrým'ýn hem kendisi hem de Fenerbahçe ile ilgili ortaya attýðý iddialara cevap veren Ilýcalý þöyle konuþtu:

"Göreve davet edildikten sonra þahsýma atýlmadýk çamur kalmadý. Önemli deðil. Sayýn Aziz Yýldýrým'ýn hakkýmdaki suçlamalarý gerçekten çok üzücü. Çok yakýn dostluðumuz vardý, defalarda þeref tribününde beni aðýrladý, hapiste olduðu dönemde kendisini ziyaret ettim. Benim tek yaptýðým, kendini Fenerbahçe'ye adamýþ baþkanýmýza destek olmaktý. Aziz Yýldýrým çok aðýr þeyler söyledi. Onlara cevap vermek istemiyorum, kendisini mahkemeye verdim zaten. Ýnsanýn namusuna iftira atmak, seçim kazanmaktan daha önemli olmamalý. Beni yaralayan kýsmý, seçim karalama kampanyasýnda son karalanan isim kulübümüz. Ýrfan Can transferiyle ilgili kulübümüzü þikayet edebileceðini söyledi. Son baþýmýza gelen olay çok üzücü. Jose Mourinho'nun anlaþma sürecinde ben de olayýn içindeydim. Hocamýz bizim teklifimizi kabul etti. Maddiyatýn önemli olmadýðýný ifade etti. Siz kalkýp Mourinho'nun menajerine açýktan para verdiler dersiniz; Fenerbahçe'yi, Jose Mourinho'nun menajerini ve hocamýzý suçlamýþ olursunuz. Bu konu Mourinho'nun kulaðýna gitmedi mi sanýyorsunuz? Yarýn bir gün Mourinho ile çalýþýrsanýz hocamýzýn yüzüne nasýl bakacaksýnýz? Adamýn en yakýn arkadaþlarýndan biri olan menajerine 'komisyon aldý' dediniz. Tamam seçimi kazandýnýz, koltuða oturdunuz. Mourinho'nun size bunu sormayacaðýný mý sanýyorsunuz? Dün deðil evvelki akþam hocamýz beni aradý. 'Bu olanlar doðru mu' dedi. Ben de 'maalesef evet' dedim. Son derece üzüldü ve kýrýldý. 'Bana neden çamur atýyorlar, anlamýyorum' dedi."

"EN BÜYÜK BÝZ OLALIM ÇÜNKÜ EN BÜYÜÐÜZ"

Fenerbahçe'nin büyüklüðünü herkese ispat edeceklerini ifade eden Acun Ilýcalý, "Biz bütün olmak zorundayýz. Rekabet edebilir, ayrý görüþlerde olabiliriz. Bu çok normal. Birbirimizi karaladýðýmýzda Fenerbahçe'yi karalamýþ oluruz. Biz böyle deðildik. Benim bu tribünlerde hayatým geçti. Ben o Fenerbahçe'yi istiyorum. Ali Þen baþkandý, aslanlar gibi baþkanlýk yaptý. Metin Aþýk baþkanýmýz geldi, büyük transferler yaptý. Hiç böyle çamur atma durumlarý yoktu. Bize ne oldu böyle? Ben yeni bir Fenerbahçe için buradayým. Kendimize deðil, rakiplere korku salmak için buradayým. Birbirimize deðil, rakiplere korku salalým. En büyük biz olalým çünkü en büyüðüz. Baþkanýmýz söz vermiyor ama size söz veriyorum, burada hayatýmýzýn en büyük eðlencesini yaþayacaðýz. Hep birlikte Fenerbahçe'nin büyüklüðünü herkese ispat edeceðiz" açýklamasýnda bulundu.

"O TAKIM BURAYA ÇIKTIÐI ZAMAN DAHA MAÇ BAÞLAMADAN HEP BÝRLÝKTE ALKIÞLAYACAÐIZ"

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine gelen Jose Mourinho için tribünlerden destek isteyen Ilýcalý, "Tarihin en güçlü kadrosunu kurmak için her þeyimi vereceðim. O takým buraya çýktýðý zaman daha maç baþlamadan hep birlikte alkýþlayacaðýz. Görevi tamamlayýp sizin yanýnýza geleceðim. Hayatým tribünde geçti, orasý daha güzel. Þu anda bir sorumluluk verildi ve elimden geleni yapacaðým. Sizden son bir ricam var. Hocamýza bir video yollamak istiyorum. Sana bir sürprizim var dedim. Bir video çekeceðim ve bunu hocamýza yollayalým. Onu mutlu edelim. Hocamýza güzel bir destek rica ediyorum. Tek bir dileðim var, büyük Fenerbahçe'nin büyük olduðunu tekrar gösterip tarih yazmak. Ýnþallah hep beraber yazacaðýz. Birlik, bize zaferi getirecek" diyerek sözlerini noktaladý.