Acun Ilýcalý transfer için konuþtu! ''Hocamýzýn listesinin bir numarasýný getiriyoruz''
ABONE OL

Fenerbahçe Asbaþkaný Acun Ilýcalý, transfer çalýþmalarýnýn devam ettiðini belirterek, "Taraftarlarýmýzýn þunu çok iyi anlamasý lazým; hocamýzýn istediði bir profil var, o profile uygun oyuncular da tespit edildi. Hocamýzýn listesinin bir numarasýný getiriyoruz. Baþka bir mevkide yine bir plan var" dedi.

Fenerbahçe Asbaþkaný Acun Ilýcalý, özel bir televizyon kanalýnda gündeme dair ve transfer çalýþmalarýyla ilgili açýklamalarda bulundu. Sarý-lacivertli taraftarlarýn büyük bir beklenti içinde olmasýna yönelik Ilýcalý, "Taraftarlarýmýzýn hem merak hem de istekte bulunmasý dünyanýn en normal þeyi. Bu her takýmda olacak þeyler. Bunu çok iyi anlýyorum. Ben de zaten yýllarca hep transferlerde 'Kim gelecek?' diye onu merak ediyordum ama tabii ki burada çok önemli bir konu var; þu anda biz dünyanýn en kariyerli hocalarýndan birini getirdik ve Türkiye'ye gelmiþ geçmiþ en kariyerli hoca zaten. Mourinho ismi bizim için hem önemli hem de futbol aklý olarak da Mourinho'nun onaylamadýðý bir transferi bizim getirmemiz bence çok da uygun olmaz. Zaten hocamýzla uyum içinde çalýþýyoruz. Bu konuda taraftarýmýzýn da panik olacaðý hiçbir durum yok. Transferin 5. günündeyiz henüz transfer dönemi yeni baþlamýþ, 2 ay var. Biz de bu dönem içerisinde hedeflerimizi belirledik doðru bir þekilde hedeflere gidiyoruz ve iyi yoldayýz diye düþünüyorum. Þu anki durumumuzu hayalimizdeki kadroyu oluþturacak 'puzzle'ýn eksik parçalarýný tamamlanmaya baþlayacaðýný görerek söyleyebiliyorum.

"MOURÝNHO, KAMPTA 2 FUTBOLCU ÝÇÝN 'ÇOK ÝYÝ GELÝYORLAR' DEDÝ"

Geçtiðimiz hafta Topuk Yaylasý'nda yapýlan kampla ilgili izlenimlerini aktaran Acun Ilýcalý, "Milli futbolcularýmýz orada olmayýnca Mourinho aslýnda takýmýn geri kalan kýsmýyla daha çok ilgilenebildi ve oradan sürpriz 2-3 isimden bahsetti ki þu anda tabii isim olarak bazý futbolcularý ben söylemek istemiyorum çünkü hocamýzýn bizimle paylaþtýðý konular bunlar ama taraftarýmýz þunu bilebilir oradaki futbolcularýn kalitesinden çok memnun. "Ýki tane sürprizim var size" dedi. Daha önce Ýsmail Yüksek de böyle bir ortamda bir anda bir hazýrlýk maçýyla parladý ve ondan sonra da takýmýn deðiþmezlerinden olmuþtu. Mourinho da 2 futbolcu için bunu söyledi, "Çok iyi geliyorlar" dedi. Bu, bizi çok mutlu etti. Onun dýþýnda da kamp çok güzel geçti. Hocamýz Türkiye'deki ilk günlerinde futbolcularla kaynaþtý, futbolcularýmýzýn da onu sevdiði belli oluyor. Biz de yaptýðýmýz toplantýda transferle ilgili son deðerlendirmeleri yaptýk. Her þey yolunda gidiyor. Hocamýzýn istediði gibi gidiyor diyebilirim" diye konuþtu.

"ÇAÐLAR'IN TRANSFERDE ÇOK ÖNEMLÝ ETKÝSÝ VAR ÖNCE BÝZÝMLE ANLAÞTI"

Acun Ilýcalý, Çaðlar Söyüncü'nün transfer süreciyle ilgili ise þunlarý söyledi:

"Fiyatý 30-40 milyon Euro'larda olan, futboldaki deðeri 30-40 milyon Euro'larda gezmiþ ve çok yakýn zamanda da bu fiyatlar konuþulmuþ bir futbolcu takýmýmýzda kiralýk olarak yer alýyordu. Bunu çok iyi anlamamýz lazým. Böyle bir futbolcuyu takýma kazandýrmak, Atletico Madrid oyuncuyu o kadar istiyorken ve oynatmak için de direniyorken çok kolay bir þey deðil. Zaten kiralýk olarak gelmezdi. Biliyorsunuz kiralama süreci bayaðý uzun sürmüþtü. Þimdi almaya kalkýyorsunuz Atletico Madrid 15 milyon Euro'dan baþladý "Daha aþaðýsýna vermeyiz" diyorlar. Ýþte burada çok önemli bir süreci son 20 gündür falan her gün böyle dokuya dokuya buralara getirdik ve imzayý attýk hep beraber çok mutluyuz. Burada Mario Banco'nun yine çok önemli çabasý var. Çaðlar'ýn çok çok önemli etkisi var çünkü Çaðlar önce bizimle anlaþtý. Anlaþýrken ben gerçekten duygulandým. Maddi konularda baþkanýmýzla bir konuþmasý var beni çok mutlu etti. Ben de bazý tavsiyelerde bulundum kendisine. Þöyle bir tavsiye; futbol geleceðiyle ilgili istediði takýmda oynamanýn ona getireceði artýlarý anlatýyorum çünkü iþin baþýnda Çaðlar zaten Fenerbahçe ile ilgili olarak "Öyle duygular yaþadým ki bu kýsa sürede; ben, burada hayatýmý sürdürmek istiyorum. Bu camianýn içinde olmak istiyorum. Biz ailece Fenerbahçeliyiz' dedi. Çaðlar'ýn çok ciddi derecede dik durmasý, zorlamasý Atletico Madrid'in de burada anlayýþ göstermesini gerektirdi. Çünkü en az 4-5 talibi vardý. Atletico Madrid bunu net olarak ortaya koydu ama futbolcu "Gitmek istemiyorum" dediði zaman yollayamadýðý için Çaðlar orada seçenekleri önce yok etti, Fenerbahçe'yi tek hedef gösterdi."

"HOCAMIZIN LÝSTESÝNÝN BÝR NUMARASINI GETÝRÝYORUZ"

Taraftarlarýn yýldýz transfer beklentisi ve Mourinho'nun istediði isimlerle ilgili ise Acun Ilýcalý, "Bu konularda taraflarýmýzýn þunu çok iyi anlamasý lazým; hocamýzýn istediði bir profil var, o profile uygun oyuncular da tespit edildi. Hocamýzýn listesinin bir numarasýný getiriyoruz. Daha bitmedi ama son aþamasýndayýz. Fenerbahçe'nin scout ekibinin hepsinin þu anda Fenerbahçe'ye en uygun, en yýldýz oyuncular diye koyduðu liste ve mesela forvet için öyle isimlere "Hayýr" dedi ki þaþýrdýk kaldýk. Neden "hayýr" diyor? Anlatýyor, diyor ki "Bu oyuncu oyunun içinde deðil. Gol atar mý atar. Bana oyunun içinde oyuncu lazým." diyor. Ýsmini söylemek istemiyorum çünkü hiçbir futbolcu için deðerlendirmeyi dýþarýya karþý söylemek bize yakýþmaz. Ama hocamýzýn kafasýnda bir plan var ve o plana uygun bir numaralý oyuncu inþallah geliyor. Baþka bir mevkide yine bir plan var. O plana göre hýzlý bir sol açýk istiyor gibi düþün. Adam eksilten sol açýk istiyor. Buna göre bir sol açýk düþünüyor oraya da ona göre bir isim gelecek. Taraftarýmýzýn bu konuda biraz þöyle düþünmesi lazým; dünyada kariyeri en yüksek hocalardan biri, Türkiye'ye gelmiþ en yüksek kariyerli bir hocaya kendimizi emanet etmek zorundayýz. Biz burada þunu yapalým, "Hocam olmaz sen bunu dene" mi diyelim? Ona saygý duyuyoruz diyebiliriz" þeklinde konuþtu.

"BATSHUAYÝ KALSAYDI ÜÇÜNCÜ FORVETÝMÝZ OLACAKTI"

Belçikalý forvet Michy Batshuayi'nin Galatasaray'a gitmesi ile yaþanan süreç hakkýnda da konuþan Ilýcalý, "Batshuayi, Fenerbahçe'nin oyuncusuydu. Fenerbahçe istese Batshuayi'nin sözleþmesi bitmeden uzatýrdý. Fenerbahçe uzatmak istedi, Batshuayi reddetti" gibi bir durum olmadý. Sezon sonuna geldiðimiz zaman Batshuayi bir talepte bulundu Fenerbahçe'den. Biz de kulübün çýkarlarý için bu rakamýn Batshuayi'ye verilmemesi gerektiðini düþündük. Batshuayi, bizim zaten üçüncü forvetimiz olacaktý eðer kalsaydý. Þimdi düþünsenize; bir yýldýz forvet getireceðiz, dünya markasý Dzeko var, Batshuayi zaten bu sýralamada üçüncü oluyor. Üçüncü gördüðümüz futbolcu bizden ciddi bir para istemiþ, biz de diyoruz ki, "Kusura bakma bu parayý sana veremiyoruz." Biz bunu vermeyince Batshuayi "Tamam" diyerek "Baþka kulübe gideceðim" dedi. Bunu da zaten menajeri net olarak Mario'ya söylüyor. Mario'nun cevabý da "Yolunuz açýk olsun" oluyor. Onun üzerine Batshuayi gidiyor. Buradan ne sonuç çýkýyorsa çýkarsýn insanlar ama iki kere ikiyi kimse 5 yapamaz, baþka bir anlam yüklemeye gerek yok" þeklinde konuþtu.

"DZEKO MUTLU, KALMAK ÝSTÝYOR"

Edin Dzeko'nun takýmda kalmak istediðini vurgulayan Ilýcalý, "Gayet mutlu. Çok kaliteli bir futbolcu biz de kalmasýný istiyoruz hocamýz da zaten memnun, o yüzden þu aþamada Dzeko kalýyor. Futbolda þunu unutmayalým yalnýz; sen normal gezerken birisi gelir böyle astronomik bir þey verir, Dzeko'ya gider bir kulüp Arabistan'dan 30 milyon Euro getirir sonrasý Baþkanýmýzýn takdiridir ona bir þey diyemem. Ama þu anda Dzeko mutlu, biz mutluyuz ve kalacak tabii ki" dedi.

"BUGÜN 40 MÝLYON EURO'YU GETÝRÝN; ALÝ KOÇ, FERDÝ'YÝ SATMAZ"

Ilýcalý, Ferdi Kadýoðlu, Jayden Oosterwolde ve Ýrfan Can Kahveci'ye teklif yaðdýðýný belirterek, "Baþkanýmýz için Ferdi çok deðerli hepimiz için çok deðerli. Biz, Ferdi gitmek istemezse Ferdi'yi asla satmayýz bunu net söyleyebilirim. Bugün 40 milyon Euro'yu getirin; Ali Koç, Ferdi'yi satmaz. Bu benim görüþüm. Bizim konuþmalarýmýzdan da aldýðým izlenim bu. Tek bir þey bu büyüyü bozabilir, o da Ferdi eðer kalkýp bu kadar ýsrara raðmen "Ben gitmek istiyorum" derse... O gitmek isterse o zaman tabii ki Baþkanýmýz o astronomik rakamý talep eder. Baþkanýmýzýn astronomik rakamý astronomiktir bence. Ali Koç'un sattýðý oyunculara bir bakarsanýz þimdiye kadar rakamlar dikkat ederseniz hep astronomik. Niye? Çünkü Baþkanýn önceliði hep Fenerbahçe. Biz, burada taraftarý temsil ediyoruz. Hepimiz bu görevdeyiz Fenerbahçe taraftarýný temsilen. Burada vereceðimiz her kararýn kulübün menfaati için olmasý lazým. Baþkanýmýz da dikkat ederseniz oyuncularý niye satmýyor? Çünkü onlar hep deðerli oyunculardý ama kulübün menfaati, çizgisi vardýr futbolda. Kalkýp 40 milyon, 50 milyon diyorsun bunlar baþka rakamlar burada baþka þey konuþulur. 30 milyonun üzeri Ferdi için bana göre teklif gelebilecek bir miktar. Türkiye rekoru da olur zaten gelmiþ geçmiþ rekoru kýrmýþ olur. Ama ona raðmen Ferdi "gitmek istemiyorum" desin Baþkan asla Ferdi'yi yollamaz. Ýrfan Can Kahveci ve Oosterwolde transfer teklifleri alýyorlar. Þu anda öyle bir dönem yaþýyoruz ki futbolcularýmýza teklif yaðýyor. Mario'nun telefonu durmuyor. Ýrfan'a teklif var, Ýsmail'e birçok teklif var, Ferdi'ye çok çok teklif var, ýsrarlý bir takým var yani artýk gözü dönmüþ durumda takýmýn. Oosterwolde'ye çok ciddi teklif var. Teklif gelecek bu çok normal. Kadroyu korumak çok büyük bir baþarý. Geçen sene öyle bir dönem yaþanmýþ ki Fenerbahçe'de. Son 2 sene yüzde 80 baþarý var transferde dikkat edin Türkiye'deki en yüksek baþarý Fenerbahçe'de. Devamlý teklif yaðmýþ, bir kýsmý gitmiþ büyük yüksek yüksek ama onlarýn yerine daha iyileri gelmiþ ve geçen seneki kadro rekor kýrmýþ. 200 milyon Euro'luk bir kadro geçen seneki kadro. Transfermarkt deðerinden bahsediyorum aslýnda daha yüksektir her zaman. Bu takým 200 milyonluk kadroyu oluþturarak gelmiþ geçmiþ en pahalý takým oldu mu? Bu sene bir rekor daha kýracaðýz daha da yukarý çýkaracaðýz, daha da pahalý olacak bu takým ama bunun için de taraftarlarýmýzýn þunu çok iyi anlamasý lazým; bu oyuncularý tutmak, Çaðlar'ý almak, Ferdi'yi tutmak, bunlar da bir olay þimdi bir yandan da biz buna uðraþýyoruz. Bunu da saðlamak, üzerine oyuncu getirmek lazým. Hiç o tarafý kimsede yok mesela bu oyuncular kalacak da... Ýsmail'i bizim o kadar teklife raðmen konsantre bir þekilde takýmda tutmamýz lazým. Giderlerse þöyle bir durum var; orada yapacaðýmýz tek þey her zaman yerine daha iyisini getirmek" diye konuþtu.

Ilýcalý, Lazar Samardzic'in gündemlerinde olmadýðýný da sözlerine ekledi.

"BU SEZONUN KÝLÝDÝ BÝRLÝK"

Acun Ilýcalý taraftarlara da çaðrýda bulunarak, "Biz bu sene Jose Mourinho'yu getirdik, 15 dakikada imza töreninin biletleri tükenmiþti. Karþýlama törenini bu kadar dolu statta yaptýðýmýz bir hocamýz varken kadromuz da geçen sene rekor puan toplamýþken bunun üzerine takviyeleri de yapacakken bizden daha fazla kim ümitli olabilir ki þu anda? Her zaman söylüyorum; bu sezonun kilidi 'birlik, birlik, birlik.' Her zaman söylüyorum, biz çok büyüðüz, çok farklýyýz. Sizden tek bir ricam var; hocamýzýn arkasýnda olalým, tek yumruk olalým ve hep beraber Fenerbahçe'mizi destekleyelim. Bence baþarýnýn mimarý bu camianýn tek vücut olmasý olacak, bundan þüphem yok. Bunu da bu sene yaþayacaðýz ve inþallah baþarýlar ondan sonra da tek tek gelecek" diyerek sözlerini noktaladý.