Age Hareide: Bu sefer farklý olacak
ABONE OL

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. maçýnda pazartesi Türkiye'yi konuk edecek Ýzlanda Milli Takýmý'nýn teknik direktörü Age Hareide, "Sadece sonuç Türkiye'deki maçtan farklý olacak." dedi.

Age Hareide, karþýlaþmanýn oynanacaðý Laugardalsvöllur Stadý'nda düzenlenen basýn toplantýsýna takýmýn orta saha oyuncularýndan Johan Berg Gudmundsson ile birlikte katýldý.

Hareide, "Ýzmir'de maðlup olmuþtunuz, bu kez nasýl bir maç bekliyorsunuz?" sorusuna, "Sadece sonuç Türkiye'deki maçtan farklý olacak." yanýtýný verdi.

Norveçli teknik adam, Ýzlanda'nýn Türkiye'ye karþý evindeki yenilmezlik serisinin hatýrlatýlmasý üzerine, "Sürekli tarihe bakarak konuþamayýz her maç farklýdýr. Ýzlanda kendi sahasýnda çok güçlü bir ekip. Türkiye bana göre Avrupa'daki en güçlü ekiplerden biri, ilk 3'e girip B Ligi'nde kalmak için Türkiye'yi yenmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandý.

Thordarson ve Thorsteinsson'un cezasý nedeniyle kadroda iki mecburi deðiþiklik yapacaðýný aktaran deneyimli teknik adam, bunun dýþýnda ilk 11'inde deðiþiklik yapmayý düþünmediðini açýkladý.

Hareide, "Hava ve zemin þartlarý Türkiye için zorluk oluþturur mu? Size avantaj saðlar mý?" sorusunu, "Aslýnda iki taraf için de ayný þartlar olacak. Ýzlanda için Türkiye'de 30 derecede oynamak ne kadar zor ise Türkiye için de sýfýr derecede oynamak ayný derecede zor." þeklinde yanýtladý.

Ýzlandalý milli futbolcu Johan Berg Gudmundssonda kendilerini zor bir maçýn beklediðini belirterek, "Kazanmayý umuyoruz. Bu maç bizim için zor olacak. Türkiye'nin iyi oyunculardan kurulu iyi bir takým olduðunu biliyoruz. Biz de bu maçý onlar için zorlaþtýrmaya çalýþacaðýz. Türkiye'ye deplasmanda yenilmiþtik, rövanþý almak istiyoruz." þeklinde konuþtu.