Ahmet Aðaoðlu açýkladý! Süper Lig A.Þ. kuruluyor
ABONE OL

Kulüpler Birliði Vakfý ve Trabzonspor Kulübü Baþkaný Ahmet Aðaoðlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) yapýsýnda deðiþiklik yapýlmasý için çalýþma baþlattýklarýný söyledi.

Baþkan Aðaoðlu, Conrad Ýstanbul Bosphorus'ta düzenlenen Kulüpler Birliði Vakfý toplantýsýnýn ardýndan basýn mensuplarýna açýklamalarda bulundu.

Aðaoðlu, toplantýda yayýn ihalesi süreci, Süper Lig AÞ'nin kurulmasý ve MHK'nin yapýsýnýn görüþüldüðünü dile getirdi.

Aðaoðlu, MHK'nin yapýsýyla ilgili sorunlarýn olduðundan bahsederek, þu ifadeleri kullandý:

"Yaþanan sýkýntýlar, hakem kararlarý olarak sahaya yansýyan, yýllardýr futbol kamuoyunu rahatsýz eden, sürekli olarak tartýþýlan ve eleþtirilen ancak ilerleyen süreç içinde hiçbir þekilde kalýcý çözüme ulaþtýrýlamayan MHK'nin yapýsýyla ilgili çok uzun bir görüþme yapýldý. Zaten 2-3 aydýr devam eden bir çalýþmamýz vardý. Emsal liglerdeki MHK'lerin yapýsýyla alakalý ve bunun Türk futboluna uyarlanmasý konusunda yapýlan çalýþmalar hemen hemen bitme noktasýna geldi. 1960'lardan bu yana hiçbir þekilde bir reforma uðramayan, ufak tefek deðiþikliklerle bugüne gelen bir MHK var. Deðerlendirmelerin ve atamalarýn ne þekilde yapýldýðý kamuoyu ile paylaþýlmýyor ama eðitim masraflarýndan maaþlarýna kadar bütün ihtiyaçlarý kulüpler tarafýndan karþýlanýyor. Bugüne kadar yaptýðý uygulamalar, kulüplerinin bilgisi dahilinde olmayan çalýþmalar, deðerlendirmeler ve atamalar var. Kendimizi Avrupa'nýn 6. büyük ligi olarak görüyoruz ama önümüzdeki 5 büyük ligde ve finansal olarak arkamýzdaki liglerde dahi görülmeyen uygulamalar var. MHK'nin yapýsý ile hakemlik müessesesinin günün ihtiyaçlarýna cevap verecek düzeye ulaþmasý için baþlattýðýmýz çalýþmalarý 3-4 haftada nihayete erdirip, TFF ile paylaþmak istiyoruz. Tahkim, disiplin ve uyuþmazlýk çözüm kurullarýnda olduðu gibi ciddi bir deðiþikliðe giderek, ülke gündeminden bu konunun ilelebet kaldýrýlmasý için çalýþmalarýmýz yoðunlaþtýrýldý. Tüm kulüp baþkanlarý bu konuda ortak görüþ ifade etti."

Yeni yayýn ihalesi süreci hakkýnda kulüplerle görüþ alýþveriþinde bulunulduðunu ve TFF ile yapýlan çalýþmalarýn deðerlendirildiðini aktaran Aðaoðlu, 2 hafta içinde TFF Baþkaný Nihat Özdemir'in de yer aldýðý bir toplantýda kamuoyuna geniþ bir açýklama yapacaklarýný kaydetti.

Profesyonel bir yapýya kavuþmak için Süper Lig AÞ. kurma çalýþmalarýnýn devam ettiðini vurgulayan Ahmet Aðaoðlu, "Süper Lig AÞ'nin kurulmasý amacýyla olaðanüstü genel kurul kararý alýndý. 6 Ocak'ta yapacaðýmýz olaðanüstü genel kurulla profesyonel bir yapýya geçmiþ olacaðýz. Bunun çalýþmalarý 2-3 aydýr devam ediyor. Önümüzdeki 2 aylýk süreç içinde de çalýþmalarý nihayete getirip, genel kurulun onayýna arz edeceðiz. 6 Ocak, Türk futbolunda yeni bir deðiþim ve reform noktasý olarak tarihe geçmiþ olacak." diye konuþtu.