Alanyaspor'dan Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarý için hakem tepkisi! ''Takým ayrýmý yapmadan yönetin''
ABONE OL

Alanyaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadýklarý maçta düdük çalan hakem Mehmet Türkmen'e kararlarýna tepki gösterdi.

Akdeniz ekibinin açýklamasý þu þekilde:

"Futbolda saygý, sevgi ve birliktelik iklimine ne kadar ihtiyaç varsa, ADALET'e hepsinden daha fazla ihtiyaç var.

Maalesef bundan 5 hafta önce Fenerbahçe – Corendon Alanyaspor maçýnda Jayden Oosterwolde'yi oyundan atamayan, son bölümde net bir penaltýmýzý vermeyen hakem Mehmet Türkmen, Galatasaray – Corendon Alanyaspor maçýnda henüz ilk dakikalarda rakip oyuncuya net kýrmýzý kartý çýkaramamýþtýr. O dakikada pozisyonu daha net bir þekilde görmesi gereken VAR hakemi de bu adaletsizliðe maalesef seyirci kalmýþtýr. Yardýmcý hakem de önündeki pozisyonu görmezden gelmiþtir.

Türkiye'de hakem yokmuþ gibi Ýstanbul takýmlarýnýn maçlarýna Ýstanbul'dan hakem atamak da nasýl bir anlayýþtýr, onu da anlamak mümkün deðil! Ama asýl sorun ve görülmesi gereken resim; futbol ve hakemlerin sürekli bu noktaya nasýl getirildiðidir. Ona bakmak lazým. Bu hakemlerin, bu kýrmýzý kartlarý gösterecek cesaretleri niye yok, onu analiz etmek gerekiyor. Sürekli MHK'ler deðiþiyor, TFF yönetimleri deðiþiyor. Kalýcý çözümler yerine özellikle büyük takýmlarýn gazýný alacak çözümler üretiliyor ve sadece zaman kazanýlýyor.

Her gün hakemlerle ilgili bir karar alarak, düdük astýrýlarak, FIFA kokartýný birinden söküp diðerine takarak bu iþlerin çözülmeyeceði gün gibi ortada iken, maalesef bu yanlýþ yoldan bir türlü dönülmüyor.

"HATA YAPAN HAKEMLERE ORANTISIZ GÜÇ UYGULUYORLAR"

4 büyük kulübün maçýna hakemler 'Acaba onlarýn aleyhine penaltý verirsek, kýrmýzý kart gösterirsek bana bir þey olur mu?' diye çýkýyor. Çünkü federasyonlar ve MHK'ler maalesef hata yapan hakemlere orantýsýz güç uyguluyorlar. Maksadýný aþan cezalar veriyorlar. Hatta hakemliklerini dahi bitirebiliyorlar. Böyle bir ortamda özellikle büyük takýmlarýn maçlarýnda hakemlerin adaletli maç yönetmesi zorlaþýyor.

Federasyonlar ve MHK'ler hakemlerin düzelmesini istiyorsa önce hakemlerin arkasýnda durmalý, klasmanlarý ile sürekli oynamamalý, tam tersi orantýlý cezalar ve yaptýrýmlar uygulamalý. Eðitimlerini arttýrmalý, liyakatli hale getirmeli, onlara endiþe deðil, güven verecek uygulamalar yapmalý.

Buradan hakemlere tavsiyemiz, her þeye raðmen korkmayýn, adaletten þaþmayýn, büyük küçük takým ayrýmý yapmadan çýkýn aslanlar gibi her stadyumunda adalet daðýtarak maçýnýzý yönetin, doðruyu uygulayýn, kalbinizde ve beyninizde sadece Allah korkusu olsun.

Hata da yapacaksýnýz. Hatasýz insan olmadýðý gibi hakem de olmaz. Ama sadece hata yapýn, lütfen yanlýþ yapmayýn."