Alex Pritchard: Sivasspor için elimden geleni yapacaðým
ABONE OL

Trendyol Süper Lig ekiplerinden EMS Yapý Sivasspor'un yeni transferi Alex Pritchard, kadroda vazgeçilmez futbolcular arasýnda yer almayý hedeflediðini söyledi.

Kýrmýzý-beyazlýlarýn Ýngiltere temsilcisi Birmingham City'den transfer ettiði 31 yaþýndaki Alex Pritchard, AA muhabirine, Sivasspor'a geldiði ilk günden beri her þeyin çok güzel gittiðini, takým arkadaþlarýnýn kendisine çok iyi davrandýðýný ve çok güzel zaman geçirdiðini belirtti.

Sivasspor'u daha önceden takip ettiðini dile getiren Pritchard, "Süper Lig'den Þampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne giden takýmlar oluyor. Özellikle geçen sezon devre arasýnda buraya gelme durumum vardý ancak olmamýþtý. O dönemden beri özellikle Sivasspor'u daha çok takip ediyordum. Sivasspor, Avrupa kupalarýna gitmeyi hak edecek bir takýmdý ama þanssýzlýklar sebebiyle gidemedi." ifadelerini kullandý.

Pritchard, yabancý bir ülkeye geldiðini ve dil sorunu yaþamasýnýn normal olduðunu belirterek, "Futbolun dili bütün dünyada aynýdýr. Bütün takým arkadaþlarým geldiðim ilk günden beri bana nazik ve arkadaþ canlýsý yaklaþýyor. Bu da iþlerimi kolaylaþtýrýyor. Dil bariyerini zamanla aþacaðýmý düþünüyorum." diye konuþtu.

"FUTBOLDA GEÇMÝÞÝNÝN VE KARÝYERÝNÝN BÝR ÖNEMÝ YOK"

Kadronun vazgeçilmez isimleri arasýnda yer almak istediðini ve bunun için çok yoðun çalýþacaðýný vurgulayan Pritchard, takýma kendisi gibi yeni transferlerin geldiðine deðinerek, þunlarý kaydetti:

"Burada bir süredir oynayan oyuncular var. Aslýnda onlarýn üzerine kalite katmak için yeni oyuncular buraya geliyor. Kendime kiþisel bir hedef koymadým, önemli olan takýmým için elimden geleni mümkün olduðunca yapabilmek. Takýmda forma þansý bulmak bana ve hocamýzýn görüþlerine baðlý. Onun kararlarýna saygý duyuyorum. Futbolda geçmiþinin ve kariyerinin bir önemi yok. Önemli olan her hafta kendini mümkün olduðunca en iyi performansla göstermek. Zaten performansýný ortaya koyduðun zaman, gerekeni verdiðin zaman hak ettiðini alýyorsun ve bu þekilde ilerleyeceðim."

Pritchard, taraftarla buluþmak için sabýrsýzlandýðýný da sözlerine ekledi.