Ali Çamlý'dan ''süresiz'' transfer yasaðýna iliþkin açýklama
ABONE OL

Kayserispor Baþkaný Ali Çamlý, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, göreve geldikleri günden bu yana Kayserispor'un çok ciddi badirelerden geçtiðini belirtti.

Kulübün devamlýlýðýný saðlayabilmek için hem maddi hem de manevi birçok zorluðun üstesinden geldiklerinin altýný çizen Çamlý, "Kayserispor yakýn zamanda bu tarz konularla uðraþtýðý için taraftarýmýz artýk en küçük haberde bile tedirgin oluyor. Bu yüzden haber yaparken baþka anlamlar çýkaracak cümleler kurulmamasý gerekiyor." diye konuþtu.

"Süresiz" transfer yasaðý konusunun kamuoyunca yanlýþ yorumlandýðýný aktaran Çamlý, þunlarý kaydetti:

"FIFA'nýn kararýnda transfer yasaðý falan söz konusu deðil. Bizim muhatap olduðumuz konu bir menajerlik þirketinin CAS'ta görülen bir davadan dolayý talep ettiði 14 bin avroluk ödeme. Süresiz transfer yasaðý ibaresinden taraftarýmýz, Kayserispor'un bundan sonra transfer tahtasýnýn sürekli kapalý olacaðýný anlýyor, bu konu böyle deðil. Süresiz transfer yasaðý demek yasaða söz konusu ödemenin yapýldýðý anda yasaðýn kalkmasý demek. Hukuki süreç bu þekilde. Asýl sýkýntýlý süreç süreli yasaklardýr. Süreli yasaklar, yasaðýn belirtildiði dönemde ödeme yapsanýz bile transfer yapamayacaðýnýz anlamýna gelir."

Çamlý, ayrýca FIFA tarafýndan söz konusu 14 bin avronun ödemesine iliþkin kulübe þu ana kadar herhangi bir teblið yapýlmadýðýný ifade etti.

Tebligatýn kendilerine ulaþtýðý anda ödemenin yapýlacaðýna dikkati çeken Çamlý, þöyle konuþtu:

"Kayserispor'un geldiði nokta belli, biz kulübü hem sportif hem de ekonomik olarak sürdürülebilir hale getirdik. Biz kulübü tertemiz bir sayfayla devretmeyi planlýyoruz. Kayserispor taraftarýnýn endiþesi olmasýn. Kayserispor'un þu anda iki dosyasý bulunuyor. Biri Manuel Fernandes biri de Harrison Manzala dosyasý. Bunlarla ilgili de þu an için transfer yasaðý söz konusu deðil. Biz zaten bu iþi yasak boyutuna gitmeden oyuncularla görüþerek karþýlýklý anlaþarak çözmeyi planlýyoruz."