Ali Koç 'Camiaya Sesleniş' programında müjdeyi verdi: 2 transferi bitirdik gibi
ABONE OL

Ali Koç’un açıklamaları şu şekilde:

“İlerleyen dönemlerde sadece ve sadece YouTube'da göreceğiniz içerikler olacak. Belki de transferler bile artık ilk önce YouTube'dan açıklanacak.”

“Göreve geldikten sonra hemen harekete geçerek finansal, sportif ve kurumsal olarak camianın röntgenini çektik. Burası müthiş bir dinamiği olan yer. Bu yapıyı kavramak bizim için şarttı. Bazıları 'Zaten biliyordunuz' diyor ama dışarıdan anlamak başka bir şeydir.”

ŞİKE KUMPASI DAVASI

"Bizim için önemli olan Yargıtay'da bekleyen davamız. Bu süreç çok uzadı. Bu işin bu kadar uzamış olmasına anlam vermekte zorlanıyorum. Bundan fazla da söyleyebileceğimiz bir şey yok, hukuka güvenmek zorundayız.

Zamanında başkanımızın da belirttiği gibi, bu konuda ilk günden beri dimdik ayakta duran, sokaklara dökülen Fenerbahçe camiasıdır. Bugün atıp tutmak kolay, o günlerde ayakta durmak hiç kolay değildi. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

3 Temmuz konusunda bize yapılanlar, bizim duruşumuz ve bundan sonra yapılması gerekenlerde görüş ayrılığı yok. Bize bunu yaşatanlara karşı camiamız dimdik ayakta durdu. Bundan sonra dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz.”

“BURAYA ENKAZ EDEBİYATI YAPMAYA GELMEDİK”

“7 ayda gerekli kaynakları yaratmada başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Taraftarlarımız da bu konuda bizlere destek verdiler. Bu çağda sosyal medya diye bir realite var. Kullanmasak dahi bunu kabul etmek zorundayız. Samimi kullanıcılar olduğu gibi, yalanlar da söyleniyor. Biz buraya enkaz edebiyatı yapmaya gelmedik ancak ne durumda olduğumuzu anlatabilmemiz gerekiyor.”

“FUTBOLDA BAŞARISIZ OLDUK”

“Futbolda işler iyi gitmediği zaman, diğer yaptığınız iyi şeylerin hiçbir önemi kalmıyor. Futbolda başarısız olduk diyebiliriz. Ama bunun röntgenini çekmekte fayda var. Biz buraya sürdürülebilir bir başarı için geldik.”

“Amacımız takımı gençlerden kurup etrafa 3-4 tane tecrübeli oyuncu koymak ve takımı oluşturduktan sonra da tek tük müdahaleler yapmaktı. Oyuncu yetiştirip parlatıp satmak istiyorduk.”

PHILLIP COCU

“Biz teknik direktör için kriterler belirledik ve bu kriterlere Cocu uyuyordu. Dönüp bakınca bu kararın kesin hatalı olduğunu görüyoruz çünkü Hollandalı hocaların Avrupa ve Türkiye'deki başarılarını daha iyi sorgulayabilmeliydik.

İlk yarıda pek çok kırılma maçı yaşadık. Bu maçlarda maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. Çok üzülerek Cocu ile yollarımızı ayırdık. Ama göreceksiniz 47 yaşındaki Cocu ilerleyen zamanda çok başarılı olacak.

Temmuz ayında başka bir konu hakkında Barcelona başkanı ile görüşürken tebrik etti beni Cocu seçiminden dolayı. ‘Tanıyor musunuz?’ dedim, ‘Bizim listemizdeydi ama şimdiki hocamızı seçtik’ demişti.”

ERSUN YANAL VE VOLKAN BALLI

“Ersun hoca ve ekibinin saha içindeki meziyetlerinin dışında saha dışındaki meziyetleriyle de birlikte takıma çok iyi bir hava geldi. İkinci yarıda Fenerbahçe'ye yakışan oyun anlayışına sahip olup istediğimiz sonuçları alacağımıza inanıyorum.

Daha sonra herkesin bildiği sevgili Volkan Ballı'yı idari menajerlik görevine getirdik. Bununla da yetinmedik, yönetim kurulumuzdan Selahattin Baki'yi bu işlerle ilgilenmesi için atadık. Kendisi Sheffield United'da ciddi görevler almış birisidir.”

DAMİEN COMOLLİ

“Comolli'nin görevine son verilme, görevlerini azaltma gibi bir durum söz konusu değil. Kendisinin manevra alanı artmıştır çünkü yükünü hafiflettik.

Futbolun Fenerbahçe'de tek patronu sportif direktördür. O da Comolli'dir.”

TRANSFER

“Biliyorum taraftarlarımız transfer bombaları bekliyor ama bu akşam sadece ipuçları vereceğim çünkü transfer konusu resmi olarak bitmeden konuşmak doğru değil. Zaten en iyi iş de bitmiş iştir.”

“Kulüp için yarattığımız 115 milyon euroluk kaynaktan 1 kuruş bile transfer için ayırmadık. İstesek de ayıramazdık çünkü FFP var. Zaten bunu yok sayıp, bu paraları transfere harcamak Fenerbahçe'ye ihanet olurdu.”

"Sow Fransa gol kralı olarak 10 milyon euroya geldi. Guiza da İspanya gol kralı olarak 14 milyon euroya gelmişti, bugün bakın bakalım kaça geliyor? İmkanları, zaman ve zemini de çok iyi anlamakta yarar var. Biz de tribüne oynamak isterdik."

"İlk yarıyı 17. sırada bitirmenin, attığımız gol sayısının, yediğimiz golün olarak biz bu tablodan sorumluyuz. Yaptığımız yanlışlar da, elimizde olmayan konular da var ama mahcubiyet içindeyiz. Sezon başında en kötü senaryoyu çiz deseler, kimse bunu çizemezdi."

"Bu formanın içine seni, beni koy, daha fazla puan alır."

"Slimani gibi golcünün son 24 şutunun kaleyi bulmamasının beceriksizlikle bir ilgisi olamaz."

BARIŞ ALICI VE OZAN TUFAN

“Barış Alıcı Fenerbahçe'ye yıllarca hizmet edecek olağanüstü bir oyuncu. Daha fazla oynaması için Malatyaspor'a maaşı karşılığı kiralık verdik. Erol Bulut hocanın da çok ilgisini çeken bir oyuncu. Çok daha hazır dönecektir."

"Ozan Tufan özel bir vaka, özel bir yetenek. Genç yaşta çok ileri noktalara geldi, belki de kendisi açısından en büyük talihsizlik buydu. Ne yazık ki bu sezon da, geçtiğimiz sezonlarda da vereceği katkıyı sağlayamadı. Ozan ile son konuşmamda ona, ‘Allah'ın verdiği meziyetleri iyi kullan. Sergen Hoca seni çok istiyor. Onun özelliklerini iyi değerlendir’ dedim.”

AATIF

“Aatif, hocamızın ricası sonrasında affedildi ve kendisini isteyen kulüpler var. Çaykur Rizespor'a gitmesini uygun gördük, anlaştık ama ne yazık ki Aatif anlaşamadı. En kısa zamanda anlaşmasını bekliyoruz.”

ŞENER ÖZBAYRAKLI VE SKRTEL

“Şener'i Beşiktaş'a teklif ettiğimiz gibi haberler dolaşıyor. Onu hiçbir takıma veya menajere teklif etmedik. İnşallah onun da sözleşmesini uzatacağız. Skrtel için de sözleşme uzatma görüşmeleri yapacağız.”

ANDRE AYEW

“Hocamız Ayew'in kalmasını istiyor, onu alıp alamayacağımıza bakacağız. Opsiyonuyla almamız mümkün değil. Takımının Premier Lig'e çıkıp çıkamayacağı da önemli.”

“5 POZİSYON İÇİN GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR”

"Mor ile gördüğünüz bölgelere devre arasında transfer yapmak istiyoruz. 5 pozisyonun en az üçüne ve mümkünse de dördüne oyuncu transfer etmek için görüşmelerimiz oluyor. Bu beş pozisyondan ikisi için bu akşam müjdeli haber verebileceğimi düşünüyordum. Aslında verebilecek haber de var ama imzalar atılmadan açıklama yapmak istemiyoruz.”CİĞERCİ

“Tolga Ciğerci'ye bugüne kadar 1 kuruş ödemedik. Oynayana kadar da ödemeyeceğiz. Kendisini dünyanın en iyi ayak doktoruna gönderdik. Bu sakatlıkta ya futbol hayatı bitiyor, ya da kariyerine devam ediyor. Çok azimli, çok güçlü, çok iyi bir altyapısı var.”

“DAUM DÖNEMİNDEKİ GİBİ OLMALIYIZ”

“Önemi olan, ortalama yaşın 24-25'lere gelmesi. Tıpkı Daum dönemindeki gibi takımın bel kemiğini genç oyunculardan kurup, etraflarına da birkaç tecrübeli oyuncu eklemeliyiz. Bu transfer dönemindeki politikamızda da hiçbir değişiklik olmamıştır.”

“ALTYAPIDAN 10 FUTBOLCUYU KADROMUZA KATTIK”

“2018-2019 sezonunda bugüne kadar altyapıdan 10 oyuncu ile profesyonel sözleşme imzaladık. Baştan aşağıya tüm Türkiye'de de herkes bu noktaya gelmek durumunda. 10 oyuncunun 2-3 tanesi meyve verse, kulübe büyük bir katkı. 3-4 tanesi başka takıma transfer olsa yine büyük bir katkı.”

VOLKAN DEMİREL

“Volkan konusunda Ersun Hoca geldikten sonra takıma geri dönmek istediğini ifade etti. Hocamız ve bana mesaj yolladı. Hocamızla durumu istişare ettik ve uygun gördük. Dönmesi için ne yapması gerektiği ortadaydı. Yaptı ve geri döndü.

Volkan'a 'Özür dilemek istiyorsan çık özür dile' dedik. Yazılı bir şey yazarsan pek samimi gözükmeyebilir dedik. Bir açıklama yapacağını da biz açıklamadık, kendi açıkladı. O açıklamaya göre takımda kalmayabilirdi de.”

ERSUN YANAL

“Ersun Hoca ile uzun vadeli planlar yapamayız demiştim ama Cocu ile yaşanan süreçten sonra farklı bir yapılanmaya ihtiyaç oldu. Kırılma anlarını Cocu ile aşamadık ve değişikliğe gitmek zorundaydık. Bir Türk antrenör olması gerekiyordu. Ersun Hoca en doğru insandı.

Ersun Hoca konusunda acele etmedik. 1 hafta oturup konuştuk. Tribüne oynamak için iş yapsaydık ilk başta getirirdik.

Ben bunu Ersun Hoca için de bir şans olarak görüyorum. İnşallah çok istediği 4. yıldızı burada takar ve uzun yıllar burada çalışır. Artık bu camianın mutluluğa ihtiyacı var.”

ALTYAPI

"2 sene sonra altyapımızda bir gelişme olmazsa bizi eleştirin. Yepyeni bir kadro kurduk. Scout ekibimizin başına da Altınordu'nun scouting liderini getirdik.

Üzülerek ve utanarak söylüyorum ki Fenerbahçe altyapısının tesisleri yeterli değil. Bu konuda devletten bize bir arazi tahsis etmesini istedik. Bu yeni tesislerin maliyetini asla kulübe yüklemeden ben ve işadamları üstlenecek.”

BASKETBOLDA KÜÇÜLMEYE GİDİLECEK Mİ, OBRADOVİC AYRILACAK MI?

“Geçen sezon Doğuş sponsorluğunda 11 milyon Euro açığımız varken, bu sezon 15 milyon Euro açığımız var ama basketbolda küçülmeye gitmeyeceğiz.

Sayın Obradovic bizimle devam ediyor, ayrılması söz konusu değil. Bizimle devam ettiği sürece başarılarına başarı katması için bu bütçeleri bir şekilde sağlayacağız. Bunu devam ettirmek için var gücümüzle çalışıyoruz."

BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI

“Borçların düzenlenmesini sonuna kadar destekliyoruz. Devletimizin bu duruma el atması doğru bir adım. Türkiye dünyada marka olacaksa, sportif açıdan da marka olabilmeli. Bu önemli bir adım ama kalıcı bir çözüm için çok doğru bir dizayn lazım.

Burada herhangi bir hibe söz konusu değiliz. Konu başka yerlere çekiliyor. Biz kendi bankamızda yapılandırmalar yapıyoruz ve yeni krediler de veriyoruz. Bu başka sektörlere yapılırken, futbola da yapılması gayet doğal ve normal.”

“YAKINDA FENERBAHÇE İÇİN KAMPANYA BAŞLATACAĞIZ”

“31 Ocak'ta UEFA ile önemli bir toplantımız var. FFP uzlaşmasının 2 ayağı var. Alabildiğin kadar satabilme biri. 4 yıllık anlaşma sonunda 30 milyon Euro zarar hakkın var. Geçen sezon sonunda ise 90 milyon Euro zararımız var. Bizim buna uymamız için +60 kar yapmamız lazım. Diğer taraftan ise aldığınız oyuncuları Avrupa'da oynatamama durumunuz oluyor. Denk hesap konusunda vahim durumdayız. 90 milyon Euro zarardayız ve Mayıs'a kadar 60 milyon Euro kar yapmamız lazım.

İçinde bulunduğumuz finansal bir Kurtuluş Savaşıdır. Her ay açığımız 75-100 milyon TL.

Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan kaynakları oluşturmak için bir kampanya başlatacağız. Lütfen yarım sezonluk sonuçlarla Fenerbahçe için yapılanları göz ardı etmeyin. Bunu hep beraber düzelteceğiz. FFP yükümlülüğünden bu şekilde el ele omuz omuza çıkabiliriz."